X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Athletic Bilbao 1-1 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je remiziral na San Mamésu. Gol Ibaija kmalu po vstopu v igro je izničil gol Jeseja v 65. minutni. Da bi bile stvari še težje, je v 75. minuti Cristiano Ronaldo nepošteno prejel rdeči karton, zaradi domnevnega napada na Gurpeguia. Beli, ki so končali spektakularno in intenzivno tekmo izčrpani, so sedaj vse misli usmerili v prvo tekmo polfinala Copa del Rey.

Cristiano Ronaldo, ki praktično vedno zadane v Baskiji, bi na prvi tekmi na novem San Mamésu baskovsko “katedralo” kmalu šokiral že po nekaj sekundah, ko je po slabem izbijanju vratarja Gorke Iraizoza z velike razdalje le za las zgrešil daljšo vratnico. Realovci so z Ángelom di Marío in Jeséjem Rodríguezom na mestu poškodovanega Garetha Bala začeli silovito. Athletic je v naslednjih minutah le vzpostavil svoj prepoznavni pritisk po celem igrišču. To je rdeče-bele kmalu pripeljalo do prve večje priložnosti na tekmi, ko je Ander Herrera s krasno globinsko žogo zaposlil Aritza Aduriza, ki pa je ob Pepeju z levico streljal mimo gola. Priložnosti sicer ni bilo veliko, razen enega voleja Ronalda in padca Aduriza ob Sergiu Ramosu v kazenskem prostoru pa večjih razburjenj v prvem polčasu na sicer zelo energičnem obračunu ni bilo.

Drugi polčas je beli balet začel podobno silovito kot prvega, Ronaldo je že po petih minutah zatresel mrežo Athletica, a je bil po podaji s strani v prepovedanem položaju. Srečen odboj od bloka je priložnost v 54. minuti ponudil tudi Karimu Benzemaju, a je njegov hiter strel z roba kazenskega prostora Iraizoz ubranil. Prek vrat je zletel tudi kasnejši volej Di Maríe, a je Real nevarno prihajal vse bližje domačemu golu. In glede na razvoj dogodkov pričakovano je le-ta res prišel. V 65. minuti je po levi strani ušel Cristiano Ronaldo in natančno podal pred vrata, kjer je Realov specialist za velike tekme, Jese Rodriguez, izkoristil svojo edino priložnost na tekmi in v padcu matiral Iraizoza. Nato pa so se stvari zapletle in to v vsega dveh minutah. V 73. minuti je po odbitem predložku s prostega strela žogo s pravim projektilom v mrežo poslal Ibai Gomez (to je bil prvi zadetek, ki ga je beli balet prejel po kar 821 minutah nepremaganosti) ter tako poskrbel za izenačenje in veselje domačih navijačev. Real je skušal nemudoma odgovoriti in po tem, ko je Ronaldo od sodnika zahteval najstrožjo kazen, potem ko je domneval, da je Gurpegija žoga zadela v roko. Gurpegija je nato tudi odrinil, prišlo je do vsestranskega odrivanja med nogometaši obeh ekip, Ronaldo je bil edini, ki je zagledal karton rdeče barve. Iturraspe je za dotik s čelom Ronalda dobil le rumeni karton. Gómez je bil blizu novega gola v 85. minuti, ko je z izvrstnim volejem dobro pretegnil Lópeza, ki je ustavil tudi kasnejši poskus Aduriza z glavo. Carlo Ancelotti je do konca tekme v igro poslal še ÁlvaraMorato in povratnika po poškodbi Raphaëla Varana, a je ostalo le pri remiju 1-1.

Stadion: San Mames (Bilbao)
Sodnik: Ayza Gámez
Athletic Bilbao 1-1 Real Madrid
Ibai 73.; Jese 65.
RK: Cristiano Ronaldo 75./Real Madrid

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com