X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ancelotti

Carlo Ancelotti je včeraj govoril z novinarji na Valdabebasu pred današnjim derbijem proti Atléticu. Italijanski trener, ki je dejal, da bodo “Cristiano Ronaldo, Arbeloa in Coentrão začeli tekmo,” je razpravljal o prvi tekmi ekipe v polfinalu Copa del Rey. “Gre za izločilne boje in imamo 180 minut za zmago. Ohraniti doma mrežo nedotaknjeno bo zelo pomembno in oni bodo igrali zelo intenzivno igro s tem, da bodo zmanjševali prostor na igrišču, zato bomo morali igrati hitro. Morali bomo igrati po svojih najboljših močeh in igrati samozavestno. Zasluženo smo izgubili proti Atléticu v La Ligi in tokrat bo drugačna ekipa kot tista, ki jih je igral na Bernabéu takrat. Spremenili smo veliko stvari, saj imamo večjo samozavest in drugačen način igranja.”

Trener Real Madrida je prav tako pohvalil današnjega tekmeca: “Atlético je odlično organiziran v obrambi in so zelo dobri ob prekinitvah. Ohranili so enako kvaliteto v njihovi organizaciji, vendar imajo sedaj še večjo samozavest. Všeč mi je kako so organizirani, ker so zelo trdni, kompaktna in dobro igrajo na protinapade. Derbi je ena izmed najbolj pomembnih tekem, tako za oba kluba in derbi Real Madrid- Atlético je vedno pomemben.”

Na Simeoneju in o tem, da želi razbremeniti svojo ekipi, je Ancelotti dejal: “Simeoneju ne verjamem, da njegova ekipa ni kandidat za naslov. To počne, da bi se izognil pritisku. Opravlja fantastično delo. Atléticu gre vse od nog. Sezone niso začeli kot favoriti in zdaj so na vrhu lige, v polfinalu pokala in osmini finala Lige prvakov.” O pomenu igranje prve tekme na domačem igrišču je trener dejal: “To je pomembna tekma in imamo podporo naših navijačev. Končanje tekme brez prejetega gola bo ključnega pomena in zato bomo poskušali se izogniti tveganju v obrambi.”

Na vprašanje ali je zadovoljen z načinom igranja njegove ekipe, je Ancelotti odvrnil: “Smo zamozavestni in ekipa je uravnotežena. Zmagali smo veliko tekem brez dodatnega tveganja in zato sem zadovoljen. Upajmo, da bomo zmagali naslednjih deset zaporednih tekem po remiju v Bilbaou. Vsi igralci igrajo dobro in tudi za tokratno tekmo bomo skušali sprejeti najboljšo odločitev o prvi postvi, ampak Coentrão in Arbeloa bo začel.”

Trener je prav tako razpravljal tudi o sistemu igranja za začetke tekme: “Igramo s postavitvijo 4-3-3, sa je tako uravnoteženost ekipe večja. To govori statistika in trije vezisti delajo dobro. Ne samo, da Di María dela, ampak dosega tudi gole. Počne res uravnoteženo delo in mu je všeč, da igra na tem položaju.”

Ancelotti je odgovorila tudi na vprašanja o Cristianu Ronaldu in o tem ali bo lahko igral: “Ne verjamem, da bomo morali čakati na odločitev zveze. Verjamem, da zaradi neljubega dogodka ne bo ostro kaznovan. Cristiano bo proti Atleticu tekmo začel v prvi postavi.” O njegovi gesti, potem ko je bil izključen na San Mamesu pa je bil Ancelotti jasen: “Boste morali vprašati njega. Ne vem, kaj bi rekel o njegovi gesti, ko je zapuščal igrišče. Ne verjamem, da je želel kaj slabega. Nedvomno je bil nezadovoljen zaradi izključitve, saj je bila stroga odločitev. Cristiana pogosto provocirajo na igrišču in utrpi veliko število prekrškov. Njegova gesta ni bila zlonamerna.”

Ancelotti je odgovarjal tudi glede Bala: “Gareth Bale je na voljo. Dobro si je opomogel in skupaj s preostankom moštva je dobro treniral v zadnjih dveh dneh. Je v dobrem stanju. Bale bo gotovo veliko boljši naslednjo sezono, prvič zato, ker bo lahko opravil normalne priprave, drugič pa zato, ker bo bolj navajen na prej nepoznano kulturo španskega nogometa.”

Kar zadeva fanstastične forme Modrića je dejal: “Sposobnost Modrić je njegova fantastično napredovanje z žogo in njegov položaj na igrišču to omogoči. To je razlog. Pomembno je bilo tudi to, da se privadi v Madridu, ker prvo leto v novem klubu, državi in ​​kulturi ni tako preprosto. Svoje delo opravlja zelo dobro.”

Za konec je trener belega baleta govoril še o dveh preostalih igralcih in sicer o Jeseju in Varanu. “Potegnil sem ga iz igre v Bilbaou, ker je bil utrujen in je res trdo delal. Z igralcem manj je moral storiti več v obrambi, da bi se izognili težavam. Začel bo, ker je dobro igral v Bilbaou,” je dejal Ancelotti o igralcu vzgojenem v Realovi akademiji. V zvezi z Varanom je dejal: “Njegovo koleno si je opomoglo in je v redu. Lahko igra in če ne bo tokrat igral, bo pa v soboto. Igralec dela res dobro,” je dejal.