X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3 – 0 Atlético Madrid

photobucket.com

Real Madrid je premagal Atletico Madrid na prvi tekmi polfinala Copa del Rey in je tako naredil velik korak k svojemu drugemu zaporednemu finalu v španskem kraljevem pokalu. Mrežo gostov iz juga Madrida je načel Pepe, ki je streljal od daleč, pri tem pa je zadel Insuo, kar je presenetilo vratarja Courtoisa. Preostala dva gola sta prišla v blijantnem drugem polčasu. Jese je spretno izkoristil fantastično podajo Di Marie in zadel z zunanjim delom nogometnega čevlja, medtem ko je Argentinec v 73. minuti s strelom od daleč presenetil Courtoisa, potem ko se je žoga odbila od Mirande ter tako Realu na široko odprl vrata v finale. Beli tako ostajajo še naprej neporaženi v letu 2014 in še naprej niso prejeli nobenega gola v letošnji Copa del Rey.

Santiago Bernabéu se je pridružil dolgemu seznamu španskih nogometnih hramov in se pred začetkom tekme med Real Madridom in Atléticom poklonil preminulemu Luisu Aragonésu. Na mestu poškodovanih Garetha Bala je začela Jesé Rodriguez pri domačih, prve minute pa je zaznamovala grobost in nepovezanost na obeh straneh. Realu je nato uspelo nekaj dobrih akcij po desnem boku, a je bila v zadnjem trenutku vedno znova na mestu obramba Atlética. Po kotu je nevaren strel Karima Benzemaja ustavil kapetan Gabi Fernández. Gostje so prvič zapretili v 13. minuti, ko je Turan dobro skakal v kazenskem prostoru, njegov poskus z glavo pa je obranil Iker Casillas. Domače navijače je v 17. minuti razveselil branilec Pepe. Brazilski Portugalec je “iz drugega plana” krenil proti kazenskemu prostoru in močno ustrelil z 20 metrov, na poti do gola je žoga zadela Insuo, spremenila smer in končala v golu, saj je bil vratar Thibault Curtois brez moči. V 24. minuti je Real zahteval tudi najstrožjo kazen, ko je Miranda nespretno v kazenskem prostoru zrušil Álvara Arbeloo, toda sodnik Clos Gómez ni reagiral. Kraljevi klub je še naprej pritiskal in po grobem prekršku Diega nad Cristianom Ronaldom je do strela z roba kazenskega prostora prišel Ángel di María, žoga pa je po novem odboju tokrat srečno končala na tribuni. Atlético je živel nevarno in lahko bi zaostal tudi z 0-2, potem ko je Courtois z eno roko ustavil poskus Jeséja in žogo odbil točno do Luke Modrića, čigar volej pa je zletel točno vanj. Jesé je po novem prodoru iskal soigralce v sredini, toda Atlético je srečno preživel tudi 39. minuto in z minimalnim zaostankom zdržal do polčasa.

Tudi drugi polčas se je nadaljevala prevlada Reala, čeprav so bili gostje tisti, ki so prvi zapretili. Godín je tako že v eni prvih akcij zapravil priložnost, ko je po podaji iz kota preskočil Pepeja, a z nekaj metrov streljal čez gol Casillasa. Toda v 57. minuti je Atletico se znašel še v večjih težavah, ko je Di María s fantastično podajo našel vtekajočega Jeséja, Kanarčan pa je podobno kot v Bilbau pred vrati žogo z enim dotikom potisnil mimo Courtoisa za velikih 2-0. Za nameček se je Costa jezno odzval na start Di Maríe in dobil rumeni karton, zaradi katerega ne bo smel igrati na povratni tekmi. Dvajset minut pred koncem rednega dela je bil blizu tudi Pepe, ki je kot Di Maríe domiselno s kolenom poslal za las mimo južnega gola. Atlético je bil blizu zlata vrednega gola v 72. minuti, ko je Modrić z golove črte rešil strel Godína z glavo in dobil ovacije celotnega stadiona. Po tem, ko je Ancelotti namesto Benzemaja v igro poslal še Álvara Morato, si je Real praktično že zagotovil finalno vozovnico – Di María je z novim preusmerjenim strelom še tretjič v večeru matiral Courtoisa. Vsaj nekaj upanja bi laho Atléticu pred povratno tekmo prinesel zadetek Adriána Lópeza, a je rezervista, ki je sam prodiral proti Casillasu, v zadnjem trenutku izvrstno ustavil Pepe. Zmago Reala je zgolj malce pokvarila poškodba Di Maríe – Argentinec je s poškodbo mišice odšepal z zelenice, od koder je ob ovacijah odšel tudi Jesé. Crisitano Ronaldo je rezervistu Morati v sodnikovem dodatku na pladnju serviral tudi 4-0, a je mladi napadalec pred vrati streljal slabo.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Carlos Clos Gomez
Real Madrid 3 – 0 Atlético Madrid
Insua 17./ag, Jese 57., Miranda 73./ag

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao, Alonso, Modrić, Ronaldo, Jese (84./Isco), di Maria (81./Illarramendi), Benzema.

Atletico Madrid: Courtois, Juanfran, Godin, Miranda, Insua, Gabi, Koke, Diego (47./C. Rodriguez), Arda Turan (62./Adrian Lopez), Garcia (70./Sosa), Diego Costa.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com