X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Atletico Madrid 0-2 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid si je z zmago na stadionu Vicente Calderón zagotovil igranje v finalu Copa del Rey. Beli so po zmagi s 3-0 na prvi tekmi polfinala, na drugi tekmi v prvih petnajstih minutah razblinili vse dvome o potniku v veliko finale, potem ko je z dvema streloma iz bele točke zadel Cristiano Ronaldo. Pri prvi enajstmetrovki je bil prav portugalski napadalec tisti, ki ga je na nepravilen način zaustavil Manquillo. V drugem primeru pa je Insua na nepravilen način zaustavil Bala, potem ko je njemu s peto podal Isco. Beli tako že 24 zaporednih tekem ne poznajo poraza in so se tudi uvrstili v finale španskega kraljevega pokala brez, da bi prejeli gol v tem tekmovanju v letošnji sezoni, s čimer se je zapisal tudi v zgodovinske knjige. V finalu bo Real igral bodisi proti Barcelono ali Real Sociedadu.

Prvič po novembru je v začetni postavi Reala ponovno zaigral Raphaël Varane, ki je okreval po poškodbi kolena, pri Atléticu pa so manjkali Thibaut Courtois, David Villa, Tiago in suspendirani Diego Costa. Prvi je proti domačim vratom zapretil Gareth Bale, ki je z glavo poskušal po predložku Xabija Alonsa, nato pa je Ronalda v kazenskem prostoru podrl Javier Manquillo. Portugalec je izkoristil darilo in z bele točke zabil še 33. gol v letošnji sezoni. Raúl García je z izjemnim strelom z razdalje stresel prečko Reala, sledil pa je nov udarec za domače nogometaše, ko je Emiliano Insúa storil prekršek nad Balom in Realu podaril drugo enajstmetrovko v manj kot desetih minutah. Še drugič je bil natančen Ronaldo. Atlético kljub nemogočemu položaju ni popuščal in še naprej lepo kreiral igro, vendar si vidnejše priložnost ni uspel priigrati. Domači so najboljšo igro prikazali v zadnjih desetih minutah prvega polčasa, ko je po prodoru Garcíe razčistil Varane, nato pa je z roba kazenskega prostora prek vrat meril še Cristian Rodríguez.

Ronaldo bi na začetku drugega polčasa skoraj dopolnil svoj hat-trick, vendar je naprej meril previsoko, nato pa se je v zraku še zapletel v dvoboj z Javierjem Manquillom. Atlético se je tudi v nadaljevanju dobro upiral, edino vidnejšo priložnost pa je imel José Sosa, ki je v obrambo prisilil Ikerja Casillasa, medtem ko je na drugi strani neuspešno poskusil še Bale. Real Madrid je imel vse niti tekme v svojih rokah oz. bolje rečeno nogah in si je tako vseskozi ustvarjal priložnosti. Cristiano Ronaldo bi lahko znova zadel v 72. minuti, vendar pa je Aranzubia obranil njegov strel. Do konca tekme ni bilo več omembe pomembne priložnosti na obeh straneh in Real Madrid je tako prišel do finala pokala brez prejetega gola.

Stadion: Vicente Calderón (Madrid)
Sodnik: Alberto Undiano Mallenco
Atletico Madrid 0-2 Real Madrid
Ronaldo 7./11-m, 16./11-m

Atletico Madrid: Aranzubia, Insua, Alderweireld, Miranda, Manquillo (46./Adrian Lopez), Mario, Koke, Cebolla, Diego (46./Juanfran), Sosa, Raul Garcia (61./Gabi).

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Varane, Ramos (46./Nacho), Arbeloa, Alonso, Modrić (67./Casemiro), Illarramendi, Ronaldo (75./Jese), Isco, Bale.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com