X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Jesé

Jese Rodríguez ima za seboj impresiven začetek leta 2014. Nekdanji igralec Realove akademija ne dosega redno samo golov, ampak je prav tako dosegel pohvale s strani svojega trenerja in soigralcev. “Ancelotti je zmagovalec, ki vedno želi ekipo izboljšati in to je zelo pomembno. Pomagal se mi je postaviti bolje na igrišču s taktičnega vidika,” je dejal Jese na vprašanje o svojem trenerju v intervjuju za revijo Lige prvakov.

Kateri je vaš najboljši nogometni spomin?
Sem imel in imam zelo dobre nogometne spomine. Še posebej moj prvi naslov evropskega prvaka z reprezentanco do 19 let. Da ne omenjam mojega trenutnega stanja v Real Madridu, potem ko imam strast do tega klub vse od otroštva. Zelo so mi bili všeč igralci kot so Zizou, Figo, Roberto Carlos …

Zadnja sezona je bila veličastna za vas v Real Madrid Castilla, ko ste dosegli 22 golov na 38. tekmah. Kako bi se sami opisali kot igralec?
To je bila zelo pomembna sezona, ki je bila zelo težka, saj smo si zapletli stvari že na začetku, čeprav smo končali zelo močni. Ne maram opisovati sebe kot nogometaša, to raje pustim nogometnim strokovnjakom. Skušam se učiti vsak dan.

Kdo vam je največ pomagal pri prilagoditi v prvi ekipi?
Vsakič, ko igralec iz akademije napreduje v prvo ekipo, vsi igralci ponudijo svojo pomoč in tako so mi vsi pomagali.

Na igrišču, na vašem igralnem mestu, kateri so vaši najtežji izzivi?
To je odvisno od igre. Včasih, ko hodim na igrišču, si zadam izziv, da izgubim čim manj žog in da začnem igrati enostavno ter zmanjšam napake pri podajah.

Zgleda, da ste si zaslužili zaupanje Carla Ancelottija. Kako vam pomaga pri izboljšanju vaše igre?
V mojem času z njim mi je pomagal postaviti se bolje na igrišču s taktičnega vidika. Je zmagovalec, ki vedno želi ekipo izboljšati in to je zelo pomembno.

Kot doma vzgojeni igralec od vas navijači Real Madrida pričakujejo veliko. Kako sprejemate ta pričakovanja?
Sprejemam jih precej dobro, saj vem, da imajo vedno njihovo podporo. Naši navijači so zelo zahtevni in vsaka tekma je dodaten preizkus, ne le za igralce iz akademije, temveč tudi za veterane. Trudimo se dati vse od sebe in mi smo tam, da pomagamo.

Kakšen je občutek igrati, glede na to, da sta še zelo mladi, v ekipi s toliko velikimi zvezdami?
Na začetku je bilo čudno, vendar imam zaupanje v sebe in vidim, da igramo dobro. Sem samo še en igralec, čeprav nisem tako kot oni, ki igrajo redno na elitni ravni že več let, vendar pa bolj kot jemlješ stvari normalno, bolje je.

O priložnostih govorite o vašem občudovanju Cristiana Ronalda. Kaj ste se naučili ob igranju z njim?
Od Cristiana Ronalda se vsak dan naučiš veliko stvari. Je najboljši nogometaš na svetu in si zasluži najboljše nagrade, ker je vrhunski profesionalec, ki trdo dela vsak dan. Najočitnejša stvar pri njem, katero sem se najbolj naučil od njega, je to, da je njegova ambicija nepopustljiva, ki jo kaže vsak dan .

Kako uživate v La Ligi v tej sezoni, kjer se Atlético bori z ramo ob rami z Real Madridom in Barcelono?
Ta sezona je drugačna. To tekmovanje je vedno dvosmerna bitka, ampak morda je to dobra stvar za nas, da je še ena ekipa, ki se bori za naslov prvaka, tako da bo vsak od nas dal od sebe 100 %, 120 % ali 200%. Atlético Madrid ima odlično ekipo in Barcelona je prav tako tam, vendar smo odvisni od nas samih.

Ste opazili veliko razliko ob igranju v prvi ligi?
Sprememba je ta, da je veliko več navijačev na stadionih in da moraš razmišljati hitreje, ko imaš žogo in v podobnih stvareh. Igralci so nadarjeni, so res dobri in se hitro prilagodijo.

Kaj lahko pridobi Real Madrida od prispevka mladih kot ste vi, Morata, Isco, Carvajal in Illarramendi?
Z zagotavljanjem navdušenja in svežine. Ko nas trener pošlje v igro v drugem polčasu, kdor koli vstopi poskuša pomagati ekipi, ker je to mentaliteta, ki je v nas. Torej, da poskušamo pomagati in izboljšati ekipo, ne poslabšati.

Mnoge od teh igralcev so tudi vaši soigralci v reprezentanci do 21 let, ki ima trenutno popoln niz v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2015. Kaj ste se naučili z igranjem za španske mladinske reprezentance?
To je zelo pomembno. Če ne igraš dobro za svoj klub, potem očitno tudi ne boš vpoklican. Imam  priložnost igrati za najboljšo reprezentanco na svetu in nositi to zvezdo na prsih. To so sanje, vesel dogodek, poln številnih zelo močnih čustev, ker braniš barve svoje države. Zelo smo privilegirani, saj obstaja veliko igralcev, ki ne morejo obledči tega dresa.

Ali vidite sebe v igranju tudi za člansko reprezentanco v prihodnosti?
Morda. Obstaja veliko dobrih igralcev in očitno je, da imajo svoje trenutke. Vidim se tam, če bom šel še naprej po tej poti, če bom imel nekaj malega sreče in če ne bom imel težav s poškodbami, kajti na koncu vse šteje. Moraš imeti nekoliko sreče in stvari gredo tudi svojo pot.

Nogomet je vaša velika strast, ampak enako čutite tudi do glasbe. Lahko poveste kaj več o tem vašem hobiju?
Glasba je zelo pomemben hobi, saj mi pomaga, še posebej zato, ker sem vedno tukaj v mestu Real Madrida, na treningih ali igranju. Grem v glasbeni studiu, ki ga imam s prijateljem, ki mi pomaga. Glasba mi pomaga, da se izoliram od vsega in me zato sprošča. Ko zapustim studio, grem domov in se počutim kot nova oseba, ker sem sproščen in sem si zbistril misli. Res mi je všeč glasba.

Za konec, kako bi radi, da bi vas spomnijo čez 20 let?
Nogometni svet je zelo težak. Želim biti konstanten več let in igrati v tem velikem klubu, ki je zame najboljši klub na svetu. Rad bi, da se me spomnijo kot klubske legende in večno igrati tukaj.