X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Getafe 0-3 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je premagal Getafe na stadionu Coliseum Alfonso Perez in tako še naprej dokazuje, da je v odlični formi. Beli so po vsega pol ure igre praktično odločili tekmo, potem ko je že na samem začetku zadel Jese, ki je tako zadel na treh zaporednih ligaških tekmah, drugi gol pa je dosegel še Benzema po hitrem protinapadu. V drugem polčasu je z odličnim strelom od daleč zadel še Modrić, ki je tako dokončno odločil zmagovalca. Real Madrid ostaja še naprej nepremagan v letu 2014 in ostaja izenačen na vrhu lestvice španskega prvenstva.

V prvi postavi kraljevega kluba ni bilo zaradi kazni Cristiana Ronalda, ki ga je nadomestil strelec prvega zadetka Jesé Rodriguez. Navijači na stadionu Coliseum Alfonso Pérez so prvi gol na tekmi dočakali že v šesti minuti, ko je brilijantni Jesé sprejel podajo Garetha Bala in med dvema domačima nogometašema natančno meril v daljši kot. Pred tem sta na polovici Getafeja nevarno kombinirala Luka Modrić in Bale, vendar je podajo hrvaškega reprezentanta preprečil Alexis. Po doseženem golu so gostje imeli še večji nadzor nad tekmo in tako narekovali ritem igre. Bale je v deseti minuti poplesaval med dvema domačima branilcema, ponovno pa je bil na mestu Alexis. Prvi kot na tekmi je izvajal Modrić, domači pa so se uspeli ubraniti. Beli balet je nadzoroval potek tekme, nov prodor Jeséja pa je zaustavil Lisandro. V 27. minuti je imel Getafe na voljo prosti strel, nato pa so galaktiki potegnili v protinapad. Ángel di Mariá je natančnim predložkom zaposlil Karima Benzemaja, ki si je lepo zaustavil žogo in povišal prednost Real Madrida. Tudi v zaključku prvega polčasa je bilo vse v znamenju varovancev Carla Ancelottija. V 36. minuti je po podaji Benzemaja mimo vrat meril Bale, kmalu zatem pa je udarec utrpel Di María, ki je po posredovanju zdravniške službe lahko nadaljeval in ostalo je pri prednosti Reala z dvema goloma.

Trenerja pred drugim polčasom nista opravila nobene menjave. Real Madrid je po odmoru nadaljeval v podobnem slogu. Prvi so zapretili domači, ko je v 50. minuti Leon našel Colungo, vendar je bil Španec nenatančen, pristik pa se je ponovno preselil na domačo stran, kjer je dvakrat zapored poskušal Di María. Po drugem poskusu je imel Real na voljo udarec iz kota, na mestu pa Valera. Argentinec je nekaj minut kasneje opazil odtekajočega Benzemaja, ki žoge ni uspel poslati v okvir vrat, López pa je brez napake skrbel za nedotaknjeno mrežo belega baleta. V 66. minuti je za povišanje vodstva poskrbel Luka Modrić. Marcelo je podal na levo stran do Jeséja, ki mu je žogo nemudoma vrnil, Brazilec pa je okroglo usnje podal do Modrića, ki je z razdalje zabil za 3-0. Beli so po tretjem golu domačim prepustili nekaj več žoge, vendar pa ti tega niso znali izkoristiti in Real je znova prevzel vajeti igre v svoje roke. Neuspešno je poskušal Arbeloa, v sodnikovemu podaljšku pa je z neposredne bližine vratnico nastreljal Jesé.

Stadion: Coliseum Alfonso Perez
Sodnik: Pedro Jesus Perez Montero
Getafe 0-3 Real Madrid
Jese 6., Benzema 27., Modrić 65.

Getafe: Moya, Valera, Lisandro, Alexis, Carlos, Borja (64./Lacen), Juan Rodriguez, Pedro Leon (72./Sarabia), Diego Castro, Gavilan, Adrian Colunga (53./Lafita).

Real Madrid: Diego Lopez, Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo, Modrić (79./Illarrmendi), Xabi Alonso, di Maria (83./Casemiro), Bale, Benzema (74./Isco), Jese.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com