X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Schalke 1-6 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je pokazal svojo odlično formo v Evropi in si po prvi tekmi osmine finala Lige prvakov praktično že zagotovil igranje v četrtfinalu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Če je kdo dvomil v to, ali je ta ekipa zmožna zmagati v Nemčiji, je dobil odgovor v obliki šestih doseženih golov belega baleta. Tekma se je vse od začenih minut naprej odvijala po notah Real Madrida, ki je potreboval le 13 minut, da je načel mrežo Nemcev. Med strelce so se vpisali po dvakrat Karim Benzmea, Cristiano Ronaldo in Gareth Bale, medtem ko je častni zadetek za domače v sodnikovem podaljšku dosegel nekdanji igralec Reala, Klaas-Jan Huntelaar.

Nogometaši Real Madrida so natančno vedeli po kaj so pripotovali v Gelsenkirchen. Čeprav nemški tekmeci veljajo za sila neugodne, predvsem pa nepopustljive, Schalke tokrat ni bil na nivoju galaktikov. Ti so bili sicer v napovedih pred dvobojem previdni, se zavedali, da je to šele prvi obračun in, da sledi povratni na Santiago Bernabeu, a vendarle verjeli, da si lahko v veliki meri napredovanje zagotovijo že v Nemčiji. Sploh potem, ko v domačem prvenstvu blestijo in je samozavest moštva na zelo visokem nivoju. Domačini so sicer na samem začetku zapretili prek kapetana Benedikta Höwedesa, nato pa so pobudo prevzeli izbranci Carla Ancelottija. V 13. minuti je akcijo začel Gareth Bale, nadaljeval Cristiano Ronaldo, ki je z imenitno podajo s peto zaposlil Karima Benzemaja, Francoz pa je zabil za vodstvo 0-1 belega baleta. Schalke je imel že v naslednjem napadu priložnost za izenačenje preko Draxlerja, vendar pa se je s fantastično obrambo izkazal Iker Casillas in tako dokazal, da je še naprej eden najboljših vratarjev na svetu. Real je nato spet začel nizati nevarne napade, po izjemnem preigravanju Valižana Bala, s katerim je premagal tri domače branilce, je bilo v 21. minuti že 2-0. Deset minut kasneje bi lahko bila prednost Reala še višja, veselje prvemu zvezdniku vodilne zasedbe španskega prvenstva pa je preprečila vratnica.

V drugem polčasu je Real znova začel odločno in do prvega zadetka je prišel tudi Cristiano Ronaldo. Portugalec je v 52. minuti lepo preigral branilca domačih, nato pa poslal žogo v mrežo Ralfa Fährmanna. Ko je pet minut zatem še drugič na dvoboju zabil Karim Benzema pa so si gledalci, ki so že začeli zapuščati stadion, zastavljali le še vprašanje, ali bo sodnik hitro zapiskal konec obračuna. Bilo je prepozno, saj je v 69. minuti Bale  po globinski podaji Sergia Ramosa povišati na 5-0, Ronaldo pa v 89. še na 6-0, s čimer je Portugalec z 11 goli prehitel Ibrahimovića na vrhu strelcev Lige prvakov. Ko so vsi na stadionu čakali zadnji žvižg sodnika Howarda Webba pa se je vendarle zatresla še Casillasova mreža. Z izjemnim golom jo je stresel Klaas Jan Huntelaar in zabil za končnih 6-1 ter tako vsaj nekoliko omilil polom nemške ekipe.

Stadion: Veltins Arena (Gelsenkirchen)
Sodnik: Howard Webb (Anglija)
Schalke 1-6 Real Madrid
Huntelaar 91.; Benzema 13., 57., Bale 21., 69., Ronaldo 52., 89.

Schalke: Fährmann, Höwedes, Matip, Felipe Santana, Kolašinac (76./Fuchs), Boateng (59./Goretzka), Neustädter, Farfan (72./Obasi), Meyer, Draxler, Huntelaar.

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Xabi Alonso (73./Illarrmendi), Modrić, di Maria (68./Isco), Bale (80./Jese), Benzema, Ronaldo.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com