X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ancelotti

Carlo Ancelotti se je včeraj pojavil pred novinarji pred ligaškim derbijem proti Atléticu. Italijanski trener je razpravljal o derbiju, ki bo potekal na stadionu Vicente Calderón: “To bo napeta tekma, ampak to je normalno. Bo težko in zapleteno, vendar pa bomo poskusili igrati našo igro, kot bo to seveda mogoče. Da bi lahko premagali Atlético, bomo moramo igrati s pogumom in karakterjem. Moramo biti v svoji najboljši formi tako v obrambi in v napadu. Sezona je dolga in moramo še vedno odigrati veliko tekme. Nič še ni odločenega na tej točki sezone.”

“Pritisk je normalen na teh tekmah in se moraš spopasti z njim. Prvič zato, ker je to derbi, in potem zato, ker je to tekma med dvema ekipama, ki se borita za naslov La Lige ter tudi zato, ker gre za veliki ekipi. Imamo tri točke prednosti na lestvici in bi lahko rekli, da smo favoriti, ampak to so tudi oni, ker igrajo pred domačimi gledalci in vsi vemo, da jim njihovi navijači zelo pomagajo.”

Odlična forma Real Madrida
“Pri tem ni posebnega recepta. Moramo biti previdni, saj se lahko v nogometu stvari hitro spremenijo. Moramo narediti vse, da ohranimo to formo.”

“Ne razmišljamo o trojni kroni, ker imamo še pred seboj veliko tekem. Težko je zmagovati tekme in moramo se osredotočiti le na eno tekmo naenkrat. Pred nami je pomembna ligaška tekma in ne bi bilo dobro razmišljati o osvojitvi vsega kar je mogoče.”

Delo Simeoneja
“Mislim, da počne fantastično delo in njegova ekipa je zmagala veliko tekem po zaslugi njegovega dela. Trener uči svojo ekipo svoje lastne vrline in Atlético ima svoje identiteto zaradi njegovega dela.”

“Statistika ne vpliva na tovrstne tekme. Do pred dnevi nismo imeli dobre zgodovine v Nemčiji, a smo vseeno zmagali. Statistika mi ne pove ničesar in v nedeljo bo drugačna tekma.”

Spremembe v obrambi
“Varane je pripravljen, ampak danes še ne bom razkril postavo moje ekipe. V nedeljo bom sprejel odločitev in bom na igrišče poslal najboljšo ekipo. Cela ekipa je v redu in na voljo za igranje. To je pomembna stvar.”

“Arbeloa je dokazal, da je pripravljen in zelo osredotočen. Je super v obrambi in če bo tako nadaljeval, bo imel dobre možnosti, da bo igral tudi na svetovnem prvenstvu. Zelo si želi na svetovno prvenstvo.”

Forma Bala in Benzemaja
“Bale počasi prihaja nazaj v dobro telesno pripravljenost. Po njegovem odličnem golu proti Elcheju, je dobro igral tudi proti Schalkeju. Njegova samozavest se dviguje in dobro kombinira s preostalimi v ekipi.”

“Benzema je obdržal svojo kakovost. Ima fantastično sposobnost doseganja golov in ni samo napadalec, ampak je tudi podajalec, pomaga ekipi pri zadrževanju posesti, pri tem mu je udobno in vrši pritisk na obrambo. Upam, da bo nadaljeval še naprej tako.”

Pomen Xabija Alonsa
“Xabi ima sposobnosti in inteligenco, da lahko igra v vsakem sistemu. Njegov položaj je zelo pomemben za ravnovesje v ekipi, ampak realnost je, da vsi napadalci delajo dobro pri osvajanju žoge in vršenju pritiska v napadu. To pomaga celotni ekipi.”

Okrevanje Khedire
“Čutimo odsotnost Khedira, ker je pomemben igralec. Dobro okreva in je že začel teči. Vse poteka dobro in v 15 ali 20 dneh se bo vrnil v Madrid in bo začel delati z ekipo. Upajmo, da bo lahko igral še pred koncem sezone. Na sredini igrišča obstaja velika konkurenca in možna izbira Khedire za igranje ni enostavna, čeprav je brez njega še težje.”