X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Casillas

Iker Casillas je bil glavni govornik na dogodku, ki ga je organiziralo vodstvo lige BBVA, kjer je bil predstavljen nov sistem vrednotenja igralcev v ligi. Kapetan Real Madrid je spregovoril o najnovejših dogajanjem v klubu.

“Kaj smo naredili do zdaj, je še najmanj kar se od nas pričakuje. To je, da se borimo v vseh treh tekmovanjih. Trenutno je naš položaj privilegiran. Smo sami na vrhu lige, v finalu pokala in če se ne bo zgodil čudež, tudi v četrtfinalu Lige prvakov.”

“Moramo iti iz tekme v tekmo. Ne smemo špekulirati o tem, kdo bo prišel v finale Lige prvakov v Lizbono. Sedaj moramo razmišljati le o tem, kaj moramo storiti v marcu, da bi prišli v zaključek sezone v najboljši možni formi in imeti vse niti v svojih rokah.”

Vzrok za povratek ekipe v boju za ligaški naslov
“Nikoli ne obupaj. Ta besedna zveza je značilna za Real Madrid. Moraš biti v svoji najboljši formi in ne obupati. Drugo mesto ni nič. Vsi skupaj smo poskušali zmanjšati razliko, igrali bolje in posvetili več pozornosti obrambi. Rezultat tega je ta, da smo tam kjer smo si želeli biti pred sedmimi meseci.”

Rezultat derbija
“Ne verjamem, da je ta ustvaril kaj dvomov. So ekipa, ki jo je težko premagati in vedeli smo, da bodo dali vse od sebe, saj je to bila pomembna tekma in sedaj je to za nami. Moramo ceniti prednost, ki jo imamo. Pred nekaj meseci smo imeli še zaostanek. Vrnili smo se v borbo in smo tam kjer smo si želeli biti. Vsak teden moramo braniti naše mesto.”

“Gol Gabija je treba analizirati: pred Diegom je bilo veliko ljudi, ki so mu zakrivali pogled. Kot kapetan Reala moram prositi za spoštovanje do vseh igralcev Real Madrida. Diego je eden glavnih razlogov, da smo prvi v španskem prvenstvu. To ni vprašanje, kdo bi mora igrati. Imamo trenerja in on se odloča, pri tem pa se ga ne sme napadati. Kar daje Carvajal, tega Arbeloa ne more in kar daje Arbeloa, tega isto ne more Carvajal. Enako je z Marcelom in Coentrãom. So različni igralci, vendar zelo potrebni v ekipi kot je Real Madrid. O bočnih branilcih govorim kot primer za kateri koli položaj.”

Rotacije v začetni posatvi
“Če se je šef (trener Carlo Ancelotti, op. p.) odločil, da bom igral v Copi del Rey in v Ligi prvakov, potem želim igrati po svojih najboljših močeh, da bi pomagal ekipi in igral dobro. Zaenkrat se je šef v La Ligi odločil za Diega, medtem pa smo prvi na lestvici, za kar ima veliko zaslug tudi on.”

“Podcenjen, ne. Ko sem na klopi, vedno prejmem topla sporočila. Zame je to pomembno. Predvsem pa se moraš čutiti cenjenega s strani sebe. Če naredim hitro analizo, ne vem koliko sem vreden. Mislim, da imam vsaj še pet let pred seboj kot igralec. Vrednotenje lahko storijo drugi.”

Cilji sezone
“Svetovno prvenstvo je čez tri mesece. To je fantastičen dogodek, ampak trenutna realnost in dan za dnem življenja je klub. Najbolj pomembna stvar je osvojitev naslovov z Real Madridom. Prepričan sem, da če zmagamo Decimo, bo veliko igralcev Real Madrida igralo na svetovnem prvenstvu. Sedaj sem osredotočen samo na klub.”

“Ne maram govoriti o četrtfinalu, čeprav smo se praktično že uvrstili v njega. V četrtfinalu Lige prvakov so odlične ekipe in igralci. Lahko bi bil zanimiv žreb in mislim, da tudi bo.”

Prihodnost reprezentance
“Govorimo o veliko stvareh in med njimi je ta govor o tej generaciji in času, ki smo ga preživeli skupaj. Na žalost se ne bomo vse skupaj upokojili. Mislim, da so veterani v redu. Mislim, da se način kako reprezentanca, ni spremenil v zadnjih nekaj letih. Tisti, ki pridejo, se dobro prilagodijo in tisti, ki so bili tukaj že prej, še naprej uživajo.”

Odločitev Puyola, da zapusti Barcelono
“Odločitev Puyola ti da misliti. Nogomet ne čaka nikogar. On misli, da je pravi čas za spremembo in za nove izkušnje. Želim mu veliko sreče. Želim mu vso srečo, gre za res enkratnega soigralca (v reprezentanci, op. p.). Hočem ga videti srečnega.”

Debi Diega Coste
“Težko je, ko je vsa pozornost usmerjena v tebe. Bil je dober in vesel, da je debitiral in želi nadaljevati. Ve, da ni lahko priti v reprezentanco in kaj bo moral storiti v naslednjih mesecih, da ga bo selektor vpoklical.”

Za konec je San Iker odgovoril na vprašanje o pripombah Joséja Mourinha: “Lahko razjasni stvari tam v Angliji. Ne vem kaj je povedal, niti na kaj se to nanašalo.”