X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ancelotti

Carlo Ancelotti je spregovoril z novinarji pred El Clásicom. Italijanski trener, ki je potrdil, da bodo “na sredini igrali Modrić, Xabi Alonso in Di María,” je analiziral prvenstvo tekmo proti Barceloni. “Naš cilj je pokazati naše kvalitete. Imamo veliko željo in bomo poskušali narediti tisto, kar smo naredili na prejšnjih tekmah, igrati napadalen nogomet in z branjenjem in napadanjem kot ekipa. V obeh ekipah so igralci, ki lahko sami zmagajo tekme. Razlika bo v skupinskem delu in ne le v kakovosti posameznih igralcev. Ekipa, ki bo igrala boljše, bo zmagala.”

“El Clásico je vedno dobra tekma in vedno prinese s seboj pritisk, ker je zelo pomembna tekma za La Ligo in je vedno drugačna tekma od vseh drugih tekem. Ne razmišljamo o remiju, ker imamo manjšo prednost, saj igramo doma, zato hočemo zmagati. Podpora naših navijačev bo lahko pomembna za nas in majhna prednost pred Barcelono.”

Okrevanje Benzemaja
“Celotna ekipa je v dobri formi. Benzema si je dobro opomogel in že trenira s preostankom moštva brez težav. Imeli smo manjšo težavo z Iscom, ki je prišel z blažjim prehladom, zato je potreboval nekaj zdravljenja pred treningom in ga nato opravil normalno. Ekipa je zato v dobrem stanju.”

Bale in njegov položaj na igrišču
“Ponavadi igra na krilu in na gostujočih tekmah zamenjuje položaj z Di Marío. Sedaj imamo uravnoteženost in ne bomo storili nič posebnega za to tekmo. Igral bo na krilu. Je dobro telesno pripravljen in bo zato igral dobro. Nismo naredili nobenega posebnega dela z njim. Ima odlično genetiko in je treniral normalno, kot vsi ostali.”

Normalnost pred El Clásicom
“Ekipa se zdi sproščena in se bomo pripravili na enak način kot vedno. Ni mi potrebno reči ničesar drugega mojim igralcem, saj imajo več izkušenj kot jaz kar zadeve igranja proti Barceloni. To bo tekma kjer je pritisk, koncentracija, motivacija in še veliko drugih stvari. Moramo ostati mirni.”

Barcelono, ki jo pričakuje
“Imajo zelo jasno filozofijo na igrišču in ne verjamem, da bodo to spremenili za to tekmo. Poskušali bodo igrati na svoj način in mi jim bomo poskušali vsiliti naš slog in kakovost. Vsaka ekipa ima svoje slabosti, ampak da premagaš odlične ekipe, moraš biti boljši na vsakem delu igrišča. Moraš biti sposoben nadzorovati igro.”

“Čas je, da premagamo Barcelono. V gostujoči tekmi nismo igral dobro celotne tekme, ampak samo del nje. Poskušali bomo igrati dobro vseh 90 minut, kot smo to storili v drugem polčasu tekme na stadionu Camp Nou.”

Vpliv, ki ga bo imela tekma na finale pokala
“To sta v celoti različni tekmi. Gre za različni tekmovanji. Ljudje pozabljajo, da obstaja še en nevaren nasprotnik v Atléticu, ki bi lahko izkoristil te tekme.”

Motivacija biti del El Clásica
“Ko sem vodil ostale ekipe, sem plačeval, da sem lahko gledal te tekme na televiziji, sedaj pa sem vesel, ker mi ni več treba plačati za to. Za trenerja je priprava na tovrstne tekme zelo velik vir motivacije in pritiska. Mnogi trenerji si želijo biti trenutno na mojem mestu. Zelo sem vesel in upam, da bo čim manj napak.”