X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-4 Barcelona

photobucket.com

Tri enajstmetrovke, ki jih je dosodil Undiano Mallenco v drugem polčasu in izključitev Ramosa v 63. minuti spektakla, so spremenila potek tekme, ki se je ob polčasu končala z rezultatom 2-2. Tekma, ki jo je gledal celoten nogometen svet je bila tako polna kontroverznosti in čeprav smo videli sedem golov, je v v drugem polčasu dominiral le eden: Undiano Mallenco. Varovanci Carla Ancelottija devet krogov pred koncem ostajajo na vrhu španskega prvenstva (70 točk), a jih je točkovno ujel mestni tekmec Atletico, Barcelona pa na tretjem mestu zaostaja le za točko (69 točk).

Prvo priložnost so si priigrali gostje, saj je Neymar v 4. minuti po podaji Messija v hitrem protinapadu sprožil z desne strani, a je žogo zanesljivo ujel Diego Lopez. Pritisk na zadnjo vrsto gostov je tudi Realu kmalu prinesel prvo priložnost, ko se je v 5. minuti Karim Benzema znašel v položaju za strel pred Víctorjem Valdésom, a je z levico streljal zelo slabo. Dve minute kasneje je sledil šok za Real Madrid. Messi je na levi strani kazenskega prostora lepo podal do vtekajočega Inieste, ki je z diagonalnim strelom z levico zabil žogo pod prečko nemočnega Diega Lópeza. Real je do izjemne priložnosti za izenačenje prišel v 13. minuti, ko je Angel Di Maria preigral tri nogometaše Barcelone, nato pa podal v sredino kazenskega prostora, kjer je osamljeni Karim Benzema streljal čez vrata. Na drugi strani je le malo kasneje Messi po neuspeli ofsajd zanki sam stekel proti vratom Lopeza, a meril mimo vrat. Navdušenje Barceloninih privržencev pa ni trajalo dolgo, saj so Madridčani prevzeli pobudo in nanizali nekaj lepih akcij, ki so tudi obrodile sadove. V 20. minuti je tako Di Maria z leve strani podal v kazenski prostor, kjer je Benzema ustrelil z glavo in matiral Valdesa. Štiri minute kasneje se je scenarij ponovil. Di Maria je z leve spet podal v sredino, kjer je osamljeni Benzema ustavil žogo, nato pa jo poslal za hrbet Valdesa. Ta je bil znova že premagan v 26. minuti, ko je nov prodor fantastičnega Di Maríe in njegov predložek znova poskrbel za kolobocije v zadnji vrsti Barcelone, Benzema je prišel do žoge po nesporazumu Fabregasa in Albe, a je njegov strel na golovi črti ustavil Piqué, ki je tako preprečil Francozu hat trick. Moštvi sta nadaljevali v visokem ritmu. Nov zadetek je padel v 42. minuti. Messi si je v kazenskem prostoru poskušal izmenjati dvojno podajo z Neymarjem, žogo je pred Brazilcem izbil Daniel Carvajal, a je ta srečno prišla do Messija, ki je nato z nekaj metrov izenačil na 2-2. El Clásico je bil ponovno na začetku in Benzema je imel na glavi še pred odhodom v slačilnice svoj 45-minutni hat-trick, Carvajal ga je našel s podajo v sredino, Benzema pa po nebeškem skoku z glavo ni zadel na daljšo vratnico.

Drugi polčas je s prvo resnejšo priložnostjo odprl Real – Bale je nanizal nekaj nasprotnikov in znova v matni situaciji za hat-trick našel Benzemaja, ki pa ga je ustavil Valdés. Sodniška napaka je bila storjena tudi tri minute kasneje, ko je Real prišel do tretjega gola. Tekma je nov obrat dobila v 54. minuti, ko je na robu kazenskega prostora pod prekrškom Alvesa padel Ronaldo in Undiano Mallenco je pokazal na najstrožjo kazen, ki jo Cristiano Ronaldo tudi sam brezhibno izvedel s strelom v spodnji kot Valdésovih vrat za novo vodstvo belega baleta s 3-2. V 58. minuti je Benzema s peto lepo našel Bala, slednji pa je z desnico zadel le Valdésa, ki mu je hitro zaprl kot. Kljub temu pa vodstvo Reala ni dolgo trajalo. V 63. minuti je po podaji Messija v kazenski prostor vtekel Neymar, prekršek je naredil Ramos, ki je za posredovanje dobil tudi rdeči karton. Enajstmetrovko je uspešno izvedel Messi za izenačenje na 3:3, Real pa je ostal le z deseterico in Ancelotti je v igro namesto Benzemaja poslal Varana. V 74. minuti je Alves z roba kazenskega prostora zadel vratnico. Nato pa prelomni trenutek tekme. Iniesta se je na levi strani kazenskega prostora znašel v sendviču Carvajala in Alonsa, Mallenco pa je še enkrat več pokazal na belo točko. Še drugič jo je uspešno izvedel Messi, ki je tako zaključil kontroverzni El Clasico.

Stadion: Santiago Beranbeu
Sodnik: Undiano Malenco
Real Madrid 3-4 Barcelona
Benzema 20., 24. Ronaldo 55./11-m; Iniesta 7., Messi 42., 65./11-m, 84./11-m
RK: Ramos 63./Real Madrid

Real Madrid (4-3-3): Lopez; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Modrić (90./Morata), Alonso, Di Maria (85./Isco); Bale, Benzema (66./Varane), Ronaldo.

Barcelona (4-3-3): Valdes; Alba, Mascherano, Pique, Alves; Fabregas (78./Alexis), Busquets, Xavi; Neymar (69./Pedro), Iniesta, Messi.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com