X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sevilla 2-1 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je imel nešteto priložnosti za zmago na Ramón Sánchez Pizjuánu, a je bele na cedilu pustila učinkovitost, kar so s pridom izkoristili domači in iz dveh protinapadov dvakrat zadeli z zmago z 2-1. Strelec edinega gola za Real je bil Cristiano Ronaldo, medtem ko je za domače dvakrat zadel Bacca.

Sergio Ramos je moral izpustiti  gostovanje v Sevilli, potem ko so branilcu in kapetanu Real Madrida člani pritožbene komisije španske nogometne zveze (RFEF) potrdili kazen ene tekme prepovedi igranja, ki si jo je prislužil z rdečim kartonom na nedeljskem “El Clásicu” proti Barceloni. Kazen so nekaj ur pred tekmo potrdili kljub novi pritožbi na drugi organ. Real je igral tudi brez Ángela di Maríe, ki ni imel pravice nastopa zaradi dosežene kvote rumenih kartonov, a so Madričani kljub temu na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán začeli silovito in hitro povsem zagospodaril na igrišču. Gareth Bale je le za las previsoko udaril v tretji minuti, vratar Beto pa je ob živce z izjemnimi posredovanji spravljal Karima Benzemaja. Nič pa ni mogel Portugalec storiti v 14. minuti, ko ga je s prostega strela premagal rojak Cristiano Ronaldo, čigar strel je v roko zadel Carlosa Bacco in končal za hrbtom nepremičnega Beta. Kolumbijec se je hitro odkupil in že pet minut kasneje po izgubljeni žogi Xabija Alonsa zaključil protinapad in po podaji nekdanjega realovca Joséja Antonia Reyesa zadel za 1-1. Reyes je imel na nogi tudi vodstvo Andaluzijcev, a po lepi akciji zgrešil vrata nekdanjega člana rdeče-belih Diega Lópeza. Dobro je proti vratom v 29. minuti meril tudi Illarramendi, a zatresel le zunanji del mreže. Beto je z novo izvrstno parado Ronaldu v 39. minuti preprečil novo veselje, ko je refleksno izpod svoje prečke odbil projektil rojaka. Beto je bil na mestu tudi v 43. minuti, ko je Bala povsem samega pred vrati našel Benzema, Valižan pa je po dolgem oklevanju streljal točno v domačega čuvaja mreže. Čudeži so se dogajali pred južnim golom v Sevilli, ki je svojo magično moč pokazal že v naslednjem napadu, ko je Ronaldo po podaji Illarramendija že premagal Beta, žoga pa se je od vratnice odbila na golovo črto, preden jo je izbil Nicolás Pareja in ostalo je ob polčasu pri 1-1.

Čeprav si je v prvem polčasu več zaslužil Real, pa se tudi v drugem polčasu stvari niso spremenile, potem ko je Real imel večino časa posest žoge v svojih nogah in si je tudi ustvaril več priložnosti. Marcelo je tako v eni od akcij prišel v lep položaj za podajo ali strel, a to storil zelo slabo. Nato je Real začel vršiti še malce hujši pritisk, a je vse skupaj delovalo precej jalovo. V 72. minuti pa je prišel udarec za Real, potem ko je Rakitić je z izjemnim “sombrerom” s peto preigral Pepeja in pobegnil v prostor, kjer je nato pred Lópezom zaposlil Bacco, Kolumbijec pa je zabil še drugi gol večera za 2-1. Ronaldo bi skorajda nemudoma poravnal izid, a je njegov strel z roba kazenskega prostora znova fenomenalno ubranil Beto. Carlo Ancelotti je nato v igro za izenačenje poslal Isca in ob koncu še Álvara Morato, toda Real ni in ni našel poti skozi zgoščen bunker domače ekipe. Ti so preživeli tudi nevaren prosti strel, ki ga je izvedel Bale in ga poslal med preko gola.

Stadion: Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla)
Sodnik: Jose Luis Gonzalez Gonzalez
Sevilla 2-1 Real Madrid
Bacca 19., 72.; Ronaldo 14.

Sevilla: Beto, Coke, Fazio, Pareja, Alberto Moreno, Mbia, Iborra, Reyes (75./Fernando Navarro), Rakitić, Marin (71./Vitolo), Bacca (83./Gameiro).

Real Madrid: Diego Lopez, Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo, Modrić (90./Morata), Xabi Alonso, Illarramendi (67./Isco), Bale, Benzema, Ronaldo.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com