X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-0 Borussia Dortmund

photobucket.com

Real Madrid je po lanskem porazu proti Borussii Dortmund v polfinalu Lige prvakov, le dočakal priložnost za maščevanje. Varovanci Carla Anceliottija so na Santiago Bernabéuu zmagali s 3-0, med strelce pa so se vpisali Gareth Bale, Isco in Cristiano Ronaldo, s čimer so si na široko odprli vrata v polfinale. Cristiano Ronaldo je v Ligi prvakov zabil že 64. gol v svoji karieri in 14. v letošnji sezoni, s čimer je izenačil rekord doseženih zadetkov v eni sezoni Lige prvakov.

V začetni postavi Real Madrida sta zaradi poškodbe oziroma bolezni manjkala Marcelo in Ángel di María, priložnost pa sta dobila Fábio Coentrão in Isco. Prostor med obema vratnica je, kot je to v navadi v evropskih tekmovanjih, zavzel Iker Casillas, v ospredju pa so prednjačili Cristiano Ronaldo, Gareth Bale in Karim Benzema. V prvi minuti tekme je nemški prvoligaš nevarno krenil proti vratom Reala. Dolgo podajo Sahina proti Reusu je preprečil Pepe, nizek predložek Aubameyanga pa je odbil Sergio Ramos. Obetaven začetek varovancev Jürgena Kloppa so domači zatrli v kali, ko je v tretji minuti Gareth Bale zabil za vodstvo kraljevega kluba. V desnem kotu gostujoče polovice je preigraval Karim Benzema, ki je podal do Carvajala, ta pa je žogo uspel podaljšati do Bala in Valižan pa je z levico spretno poslal žogo mimo Romana Weidenfellerja v mrežo. Nemci so v prve četrt ure s težavo prodirali na Realovo polovico, medtem ko je beli balet vztrajno vršili pritisk. Mreža Borussie se je v deveti minuti stresla že drugič, vendar je bil tokrat Bale v prepovedanem položaju. Strel Cristiana Ronalda, ki je lovil svoj 64. zadetek v Ligi prvakov, je minuto kasneje zaustavil Weidenfeller, Nemci pa so se ubranili tudi po predložku Coentrãa. V 23. minuti je moral prvič posredovati tudi Casillas, streljal je Sahin, štiri minute kasneje pa je na 2-0 z desnico povišal Isco, ki je z roba kazenskega prostora natančno meril v spodnji levi kot. Kmalu zatem bi lahko Bale zabil za 3-0., potem ko je pokazal svoje tehnične sposobnosti in z mojstrskim prostim strelom poskušal presenetiti gostujočega vratarja, ki pa se je izkazal z izjemno reakcijo in žogo odbil stran. Po kombinaciji Carvajala in Bala je v 39. minuti z glavo streljal Benzema in meril mimo vrat, podobno neuspešno pa je na drugi strani poskusil Aubameyang. V drugi minuti sodnikovega podaljška je po hitrem protinapadu padel Ronaldo, vendar je sodniška piščalka ostala nema. Po prvih 45 minutah je ostalo pri rezultatu 2-0 v korist Real Madrida.

Real je imel v prvem polčasu 61-odstotno posest žoge in proti golu Borussie sprožil 13 strelov, 11 v okvir vrat. Lanskoletni finalisti so v prvem delu zbrali pet strelov, štiri v okvir vrat. Oba stratega pred začetkom drugega polčasa nista opravila nobene menjave, varovanci Ancelottija pa so takoj prevzeli pobudo. V uvodnem delu drugega polčasa je v Madridu pričelo deževati, medtem ko so si priložnosti vrstile ena za drugo. Ponovno je bil podjetnejši Real, ko so gostje v 57. minuti nespretno zapravili žogo, Luka Modrić je podal do Ronalda, Portugalec pa je iz neposredne bližine zabil 14. gol v letošnji sezoni Lige prvakov in s tem izenačil rekord doseženih golov v eni sezoni Lige prvakov. V 61. minuti je svoje izjemne branilske sposobnosti demonstriral Pepe, ki je zaustail Mkhitaryana, Weidenfell pa je preprečil še večji zaostanek, ko je minuto kasneje ubranil strel Benzemaja. Klopp je na hitro opravil s tremi menjavami, a časa za preobrat ni več bilo. Borussia si je prizadevala za častni zadetek oziroma, bolje rečeno, zadetek v gosteh, ki bi jim prinesel boljše izhodišče pred povratno tekmo na domačem igrišču, vendar je Real tudi v zadnjem delu srečanja našel odgovore na vprašanje, ki so jih zastavljali Kloppovi varovanci. V 81. minuti je z igrišča odšepal Ronaldo, zadnjo veliko priložnost pa je štiri minute kasneje zapravil Bale.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Mark Clattenburg (ANG)
Real Madrid 3-0 Borussia Dortmund
Bale 3., Isco 27., Ronaldo 57.

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao, Modrić, Alonso, Isco (71./Illarrmendi), Bale, Benzema (75./Morata), Ronaldo (80./Casemiro).

Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek (67./Schieber), Sokratis, Hummels, Durm, Kehl (74./Jojić), Sahin, Reus, Mhitarjan (64./Hofmann), Grosskreutz, Aubameyang.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com