X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Barcelona 1-2 Real Madrid

photobucket.com

Finale španskega kraljevega pokala ne bi bil pravi, če se ne bi v njem udarila stara rivala Barcelona in Real Madrid. Real Madrid se je tudi brez Cristiana Ronalda izkazal za boljšega tekmeca in se po golih Di Marie in Bala veselil osvojitve 19. kraljevega pokala po zmagi z 2-1.

Nogometaši Barcelone so odločno začeli tekme in nekajkrat nevarno poizkušali s podajami v kazenski prostor Reala. Madridčani pa so bili tisti, ki so prvič nevarneje sprožili, a je Angel Di Maria po prodoru po levi strani sreljal mimo vrat nasprotnika. Še nekoliko lepša priložnost se je minuto kasneje ponudila Garethu Balu, a je Mascherano dovolj blokiral strel, da je ta prav tako zletel mimo vrat Pinta. Ko je Dani Alves ob napadu Barçe izgubil žogo, odlično delo je opravil Isco, in s tem omogočil protinapad Realu, pa za Katalonce pomoči ni več bilo. Po nekaj lepih podajah je bil Angel Di Maria tisti, ki se je znašel v priložnosti za zaključek in ob precej slabem posredovanju Pinta se je veselil vodilnega zadetka na tekmi. Katalonci so po prejetem zadetku znova začeli pretiti vratom Ikerja Casillasa, a so bili v svojih poizkusih neuspešni. Barcelona je morda res prevladovala v posesti žoge, ponovno pa se je to izakazalo za nepomembno. Real je bil še naprej nevarnejši, konkretnejši in le drseči start Albe je rešil katalonska vrata po poizkusu Isca. V 45. minuti je Benzema ustrelil mimo gola in prvi polčas se je končal s prednostjo kraljevega kluba.

Drugi polčas se je začel z lepim prodorom Garetha Bala, ki pa je žogo nato poslal zgolj v zunanji del mreže. Čeprav Katalonci krvavo potrebujejo zadetek, mu niti blizu niso prišli v prvem delu drugega polčasa, nekoliko nevarneje je z razdalje streljal le Marc Bartra, a ni uspel ukaniti španskega reprezentančnega vratarja v vratih Reala. Na drugi strani pa bi Pinta najprej skoradja premagal Karim Benzema, a je Barco rešila ob pomoči vratarja vratnica. Po sledečem kotu pa nova nevarnost in celo zadetek, ki pa je bil razveljavljen zaradi prekrška Bala nad Barceloninim vratarjem. Nato pa je sledilo nekaj, kar je verjetno pričakoval le malokdo. Barcelona je imela na voljo enega od številnih kotov, tokrat pa je podaja v kazenski prostor našla glavo visokega Marca Bartraja, ki je kot prvi v letošnjem kraljevem pokalu premagal zimzelenega Ikerja Casillasa. Napadalna igra Barce je na drugi strani puščala precej praznega prostora, kar bi skorajda izkoristil Luka Modrić, a je Pinta ponovno rešila vratnica. Nato pa je sledila izjemna akcija Garetha Balea v 85. minuti tekme. Valižan je vklopil “turbo” pogon in v sprintu od polovice igrišča do gola Barcelone prehitel Bartro, nato pa iz neposredne bližine poslal žogo med nogama Pinta za vodstvo z 2-1 in pokalno zmagoslavje, saj Barca ni zmogla več izenačiti navkljub pritisku v zaključku tekme, Neymar pa je v 90. minuti zadel še vratnico. To je za Real 19. pokalna lovorika v klubski zgodovini.

Stadion: Mestalla (Valencia)
Sodnik: Antonio Mateu Lahoz
Barcelona 1-2 Real Madrid
Bartra 68.; Di Maria 11., Bale 85.

Barcelona: Pinto, Alves, Bartra (86./Sanchez), Mascherano, Alba (46./Adriano), Busquets, Xavi, Iniesta, Fabregas (60./Pedro), Neymar, Messi.

Real Madrid: Casillas, Coentrao, Pepe, Ramos, Carvajal, Xabi Alonso, Di Maria (88./Illarramendi), Isco, Modrić, Bale, Benzema (89./Varane).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com