X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sedmič nogometaši in košarkaši do naslova Copa del Rey

Real Madrid je sedmič v svoji bogati zgodovini v istem letu osvojil Copa del Rey tako z nogometno, kot tudi s košarkarsko ekipo. V obeh finalih letos je bil njihov nasprotnik ekipa Barcelona in gola Di Marie in Bala, skupaj z zadnjim košem Llulla, so bili odločilni trenutki, ki so bele pripeljali do teh dveh naslovov. Ancelotti in Laso so trenerja pod katerima sta ekipi dosegli podvig, ki ga je Real Madrid nazadnje dosegel leta 1993.

Z 19. naslovom španskega kraljevega pokala med njihovimi naslovi v nogometu in s 24. naslovom španskega kraljevega pokala v košarki, sta prvič obe ekipi osvojili Copa del Rey v istem letu daljnega leta 1962, ko so nogometaši v finalu premagali Sevillo z 2-1 in košarkarji Estudiantes z rezultatom 80-66. Leta 1970, 1974, 1975, 1989, 1993 in 2014 so preostala leta, ko je klub osvojil pokalno krono tako med nogometaši, kot košarkaši. Se pa je zato zgodilo prvič, da je bil ta dosežek dosežen z Barcelono kot njihovi nasprotniki v finalu obeh športov.