X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-0 Bayern Munchen

photobucket.com

Samo ena tekma loči še Real Madrid od finala letošnje Lige prvakov v Lizboni. In ta tekma bo na sporedu v torek na stadionu Allianz Arena v Munchenu, katero bodo beli začeli s prednostjo enega gola, potem ko je na tekmi v Madridu zmagoviti gol dosegel Karim Benzema. V dodatek temu pa beli balet doma ni prejel nobenega gola in s to mislijo bodo beli odšli tudi v Nemčijo, da zaključijo začeto delo iz španske prestolnice.

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti je Lov za “La Décimo” začel brez Garetha Balea, je pa zato bil znova na igrišču po poškodbi prvi zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo. Bavarci so pogumno začeli tekmo in dvakrat je ob strelu Bastiana Schweinsteigerja posredoval Iker Casillas. A dovolj je bila le majhna nepazljivost v obrambi Bayerna po hitrem protinapadu Reala, da je na semaforju pisalo 1-0. Po podaji Fabia Coentraa z leve strani je gol iz neposredne bližine dosegel Karim Benzema, ki je tako poskrbel za delirij na domačem stadionu. To je bil peti gol francoskega napadalca v letošnji sezoni Lige prvakov. Madridčani so bili naslednjič nevarni že v 20. minuti, ko je po predložku Angela Di Marie z desne strani Ronaldo z glavo streljal naravnost v naročje Manuela Neuerja. Pet minut pred koncem prvega polčasa je še veliko lepšo priložnost zapravil Di Maria iz bližine z desne strani, ko je osamljen ustrelil prek vrat. Znova je podal Coentrao z leve strani. Prvi polčas se je končal z vodstvom Reala, posest žoge pa je bila pričakovano v korist Bayerna, Casillas pa v prvem polčasu ni imel resnejšega dela.

V drugem polčasu je Bayern še povišal prednost v posesti žoge, vendar pa si je priigral malo priložnosti, da bi izid izenačil. Obe moštvi sta v drugem polčasu igrali zelo previdno in priložnosti na obeh straneh res ni bilo veliko. Kljub temu pa so domači veliko podjetneje začeli drugi polčas, Ronaldo je po napaki Alabe s težkega položaja ogrel dlani Neuerja. Ronaldo je nato poskusil še enkrat, ko se je osvobodil po hitrem prostem strelu in po tleh skušal presenetiti Neuerja na njegovi bližnji vratnici. Oba trenerja sta opravila tudi nekaj menjav, na igrišče so pri Bayernu prišli Javi Martinez, Müller in Mario Götze, na klop so odšli Ribery, Rafinha in Schweinsteiger, pri Realu pa so v igro vstopili Illaramendi, Bale in Varane, igro so zapustili Ronaldo, Isco in Pepe, ki se je poškodoval. Najlepšo priložnost polčasa je zamudil Götze, ki je močno ustrelil proti golu, a se je z dobrim refleksom izkazal Casillas in ubranil prednost Reala pred povratno tekmo v Münchnu.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Howard Webb (Anglija)
Real Madrid 1-0 Bayern Munchen
Benzema 19.

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe (73./Varane), Ramos, Coentrao, Xabi Alonso, Modrić, Di Maria, Isco (82./Illarramendi), Ronaldo (73./Bale), Benzema.

Bayern Munchen: Neuer, Rafinha (66./Javi Martinez), Boateng, Dante, Alaba, Schweinsteiger (74./Müller), Lahm, Kroos, Robben, Ribery (72./Götze), Mandžukić.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com 
photobucket.com photobucket.com photobucket.com