X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Ancelotti

Ancelotti je izpostavil trdo delo svoje ekipe proti Bayernu. Zadovoljen z zmago, vendar pa se ob enem zaveda, da je ostalo še 90 minut do konca dvoboja pred finalom, je trener belega baleta izjavil: “Opravili smo dobro delo. Vsak je imel odlično tekmo. Podpora navijačev je bila pomembna in vzdušje je bilo spektakularno. Naša naloga je, da naredimo vse, da popeljemo naše navijače v Lizbono.”

“Dobro smo delali kot ekipa, igralci so bili nesebični in mentalno močni. Ekipa je poln želje in morda nismo igrali dobro ves čas, vendar pa je predanost med igralci odlična. Vzdušje je zelo pozitivno. V torek potrebujemo požrtvovalnost, pogum, kakovost in osebnost. Dvoboj je še odprt, čeprav imamo minimalno prednost, zato nihče ne ve kaj se lahko zgodi.”

Različna obdobja med tekmo
“Na začetku smo bili malo preveč zadržani. Na koncu tekme smo bolje vršili pritisk kot na začetku tekme. V prvih nekaj minutah se niso dobro spopadli s pritiskom. Potem je ekipa začela igrati enotno in je delovala veliko bolje. V drugem polčasu smo več nadzorovali tekmo, čeprav smo v prvem polčasu zapravili prevel lepih priložnosti. Lahko bi dosegli še več golov, toda enako je mogoče reči tudi za Bayern. Iker je odlično obranil. Diego bo igral v soboto in Iker bo igral v torek.”

Možnosti
“Ekipa je bila res učinkovita v prvem polčasu in si ustvarila kar nekaj lepih priložnosti. Smiselno je proti Bayernu igrati na protinapade. Ne maram prefati drugi ekipi posesti žoge, vendar pa je proti nekaterih ekipam težko obrdržati žogo. Všeč mi je imeti posest čim dlje, ker s tem nasprotnik ne more doseči gola.”

Cristiano Ronaldo
” Cristiano je naredil veliki napredek in je bil popolnoma prepričan, da lahko igral in na srečo se je vse lepo izteklo. Ni bil v optimalni formi. Brez Garetha Bala in s polovično pripravljenim Cristianom Ronaldom ni bilo lahko delovati tako, kot smo. Cristiano je v zadnjih dneh zelo malo treniral na hitrosti. Najbolj pomembna stvar je, da je igral, da bi nam pomagal. Zelo trdo je delal in smo veseli.”

“Odhod Cristiana je bila odločitev, ki smo jo sprejeli že pred tekmo. Tveganje bi nastalo le, če bi igral več kot eno uro. Dobro je igral, čeprav ni bil 100% pripravljen. Njegov nastop je bil prikaz požrtvovalnosi in bo igral v torek.”

Tekma v Münchnu
“Povrata tekma bo zelo težka. Imamo rahlo prednost in bomo morala imeti takšno samozavest kot smo jo imeli danes. Nihče ne more reč kaj se bo zgodilo, vendar pa samozavesten. Vemo, da bomo trpeli, vendar se bomo na poln borili in pokazali vse, tako kot smo to danes. S kakovostjo moštva lahko Real Madrid premaga vsakogar. To je zelo pomemben del sezone in trdo delo vseh nas nam pomaga doseči dobre rezultate.”

Predstava obrambe
“Poškodba Pepeja je le udarec. Centralni branilci so bili odlični. Bayern je veliko igral po krilih in branilci so dobro sodelovali, da so jih ustavili. Coentrão je bil zelo zanesljiv, kot je vedno bil. Vedno daje vse od sebe, ko igra. Ne dela napak in igra pametno in ostaja osredotočen čez celo tekmo.”