X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-0 Osasuna

photobucket.com

Štiri kola so še do konca sezone španskega državnega prvenstva v nogometu in v boju za prvaka bo vsaka od teh tekem odločilna. Real Madrid je na domačem igrišču po zaslugi dveh izjemnih projektilov Cristiana Ronalda ter golih z glavo Sergia Ramosa in Danija Carvajala, odpravil Osasuno s 4-0

Pred začetkom tekme, na kateri ni bilo nekoliko poškodovanega Garetha Bala, sta kapetan kluba Iker Casillas in branilec Sergio Ramos na zelenico Santiaga Bernabeua prinesla pokalno lovoriko, ki si jo je beli balet priborili na finalni tekmi z Barcelono v Valencii. Na Santiago Bernabeu so se pred dvobojem z minuto molka spomnili tudi na Tita Vilanovo, ki je v petek izgubil bitko z zahrbtno boleznijo, nato pa takoj začeli razmišljati o novih treh točkah. Domači so odločno krenili v srečanje in se kmalu veselili vodstva. Čeprav prvih nekaj strelov ni našlo poti do okvira vrat gostujočega moštva, pa je bilo povsem drugače, ko se je za strel z razdalje odločil Cristiano Ronaldo. Portugalec je z izjemnim strelom matiral preslabo postavljenega Andresa in dosegel prvi zadetek na tekmi in tudi nekoliko umiril tempo po živahnem uvodu v tekmo. Do konca prvega dela tekme je imel najlepši priložnosti za zadetek Sergio Ramos, ki pa ni uspel izkoristiti niti ene od dveh lepih podaj Ronalda po prostih strelih.

Po slabih dveh minutah igre v drugem polčasu se je lepa priložnost ponudila Armenterosu, čigar škarjice pa niso zarezale v mrežo Reala, kakor je tudi strel Luke Modrića na drugem koncu igrišča zletel mimo vrat. Omenjenima pa je le nekoliko kasneje Cristiano Ronaldo pokazal, kako se stvarem streže. Portugalec se je ponovno odločil za strel z razdalje in ko si je nastavil žogo, je mojstrsko sprožil. Žoga je zletela točno v desni zgornji kot vrat Andresa, ki je bil tokrat popolnoma nemočen, da bi preprečil povišanje prednosti domačih. Zadetek je še nekoliko bolj podžgal domače, ki so si kmalu priigrali še višjo prednost. Sergiu Ramosu se je odlično znašel po podaji Angela Di Marie, za razliko od dveh zapravljenih priložnosti po podaji Ronalda v prvem polčasu, in z glavo njegov predložek pretvoril v zadetek za 3-0. Čeprav je trener Reala Carlo Ancelotti z menjavami ponudil oddih svojim najboljšim nogometašem (Cristiano Ronaldo, Modrić in Di María so odšli na klop, njihovo mesto pa so prevzeli Casemiro, Xabi Alonso in Carvajal), pa je Real pred koncem tekme prednost še povišal. Isco je z izjemno podajo našel Daniela Carvajala, ki je z glavo lepo zaključil imenitno akcijo in zadel za končnih 4-0. Real Madrid je tako znova končal še eno tekmo brez prejetega gola in se lahko sedaj v miru pripravi na povratno tekmo polfinala Lige prvakov proti Bayernu.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: F. Teixeira Vitienes
Real Madrid 4-0 Osasuna
Ronaldo 6., Ronaldo 52., Sergio Ramos 60., Carvajal 83.

Real Madrid: Diego López; Nacho, Varane, Ramos, Marcelo; Modrić (67. Xabi Alonso), Illarramendi, Isco; Di Maria (74. Carvajal), Morata, Cristiano Ronaldo (62. Casemiro)

Osasuna: Andrés; Oriol, Damiá, Arribas, Flaño; De las Cuevas, Puñal, Cejudo, Loe (59. Oier); Armenteros (78. Lobato), Riera (64. Acuña)

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com