X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Bayern Munchen 0-4 Real Madrid

photobucket.com

Madridski Real je na povratni tekmi polfinala nogometne Lige prvakov s kar 4-0 povsem potolkel Bayern iz Münchna in se s skupnim izidom 5-0 uvrstil v veliki finale, ki bo 24. maja v Lizobni. Cristiano Ronaldo je z dvema goloma postavil rekord po številu zadetkov doseženih v eni sezoni lige prvakov (16), še pred njim pa je dva gola dosegel branilec Sergio Ramos. Tekmo v Munchenu si je med drugim v družbi preostalih Madridist ogledalo tudi 8 članov Peña Madridista Eslovenia, ki so tako pospremili ekipo do prvega finala po 12 letih.

V začetno postavo Reala se je vrnil Gareth Bale, ki je zaradi gripe izpustil ligaško tekmo z Osasuno, dokončno pa sta po poškodbi okrevala tudi Cristiano Ronaldo in Pepe. Guardiola je po pričakovanjih na igrišče poslal Robbna in Ribéryja, v obrambo pa se je vrnil Philipp Lahm, ki je na prvi tekmi zaigral v zvezni vrsti. Ikerja Casillasa je v konici napada ogrožal Mario Mandžukić. Tekma se je začela z minuto molka v spomin na nedavno preminula nogometna strokovnjaka Tita Vilanovo in Vujadina Boškova. Bayern je napadel takoj po prvem sodniškem pisku, Real pa je v drugi minuti odgovoril s prodorom Ángela di Maríe, ki je poslal predložek proti Karimu Benzemaju, na žogi pa je bil domači vratar Manuel NeuerV 9. minuti bi Bale kmalu kaznoval “izlet” Neuerja iz vrat, ki je stekel iz kazenskega prostora in poskušal izbiti žogo z glavo, vendar je to storil slabo. Toda tudi Valižan se ni izkazal in od daleč ni uspel zadeti praznih vrat. Real Madrid je glede na vodstvo s prve tekme pretili iz protinapada, branilcem naslova pa je prvi udarec prizadejal Sergio Ramos. Španski branilec je zadel z glavo, potem ko so se Bavarci slabo odzvali po podaji iz kota, ki ga je izvedel Luka Modrić. Takoj zatem je porumenel Dante, ki je poskušal z grobim prekrškom prekiniti nalet belega baleta. Taktika Brazilca ni delovala, saj je Ramos že čez nekaj minut povišal na 2-0. Di María je v sredino poslal prosti strel, Pepe je žogo podaljšal do Ramosa, ta pa je z glavo še drugič zatresel Neuerjevo mrežo. Bayern je prvo pravo priložnost dočakal v 25. minuti, po podaji Philippa Lahma pa je zgrešil Ribéry. Slabih deset minut kasneje je sledil nov hladni tuš za domačo ekipo. Po kombinaciji Di Maríe in Benzemaja je po desni potegnil Bale, ki se je otresel branilca in žogo podal Ronaldu, ki je z neoviranim strelom matiral Neuerja. Portugalec je zabil 15. gol v letošnji sezoni Lige prvakov in izboljšal rekord, ki si ga je delil z Messijem (2011/12) in Altafinijem (1962/63). Pred koncem prvega polčasa je zaradi nepotrebnega prekrška rumeni karton prejel Xabi Alonso, ki tako ne bo smel igrati v velikem finalu. Bayernovi nogometaši so še naprej delali napake in v vratih Manuela Neuerja bi lahko končala še kakšna žoga, v zaključku polčasa je s prostega strela previsoko meril tudi Ronaldo.

Pred začetkom drugega polčasa je namesto Maria Mandžukića vstopil Javi Martínez, ki je v ekipo vnesel nekaj svežine. Domači so bili v uvodnih minutah drugega dela več pri žogi, a jim Realove obrambe ni uspelo predreti. Lahm je našel nekaj prostora za podajo na oddaljeno vratnico proti Alabi, ki mu je uspelo priigrati le kot. V 57. minuti je z več kot 20 metrov sprožil Robben in raztegnil Casillasa, a žoga je letela mimo vrat. Tri minute kasneje je prodrl Ribéry in meril naravnost v naročje španskega vratarja. Casillas je za ustavil tudi strel Tonija Kroosa. Guardiola je v 72. minuti na klop potegnil Ribéryja in Müllerja ter s tem porabil vse tri menjave. Francoza je zamenjal Mario Götze, Nemca pa Claudio Pizarro. Prvo menjavo je opravil tudi Ancelotti, ki ni želel tvegati Sergia Ramosa. Španec je bil namreč samo rumeni karton oddaljen od prepovedi nastopa v finalu Lige prvakov. V igro je vstopil Varane. Bayern se je poskušal dokopati do častnega zadetka, medtem ko so številni navijači počasi zapuščali prizorišče. Popolno prevlado Reala je v zadnji minuti rednega dela potrdil Ronaldo, ki je s prostega strela ukanil nogometaše v živem zidu in Neuerja še četrtič na tekmi poslal po žogo v lastno mrežo. Tekma se je končala z rezultatom 4-0 – izidom in Real bo tako imel možnost osvojiti tako želeni deseti naslov evropskega prvaka – “La Decimo”.

Stadion: Allianz Arena (Munchen, Nemčija)
Sodnik: Pedro Proenca (POR)
Bayern Munchen 0-4 Real Madrid
Ramos 16., 20., Ronaldo 34., 90.

Bayern: Neuer, Lahm, Boateng, Dante , Alaba, Schweinsteiger, Kroos, Robben, Müller (72./Pizarro), Ribery (72./Götze), Mandžukić (46./Javi Martinez).

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos (75./Varane), Coentrao, Modrić, Xabi Alonso , Di Maria ( 84./Casemiro), Bale, Ronaldo, Benzema (80./Isco).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com