X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Ronaldo, Pepe & Xabi Alonso

Cristiano Ronaldo in Pepe sta spregovorila z novinarji po zmagi Real Madrida nad Bayernom, s čimer so si beli pridobili nastop v finalu Lige prvakov. Napadalec izjavil, da “je bila odlična tekma. Doseči tri gole v prvem polčasu je bilo izjemno. Ekipa je igrala zelo dobro in je igrala s samozavestjo. Vedeli smo, da bo težko, vendar pa je bilo nato lažje, ker smo dosegel dva hitra gola.”

“Pokazali smo zelo dober odnos in smo si zaslužili, da smo se uvrstili v finale. Rad bi se zahvalil vsem igralcem za njihov ​​trud in sedaj je čas, da uživamo v trenutku in v igranju v finalu na zmago. Kar nekaj časa smo izpadli v polfinalu, vendar pa je najbolj pomembna stvar ta, da smo sedaj v zasluženem finalu in da imamo noge trdno na tleh. Vse odkar se je začela Liga prvakov smo delali korak za korakom in tekmo za tekmo.”

Njegov strelski rekord
“Želel sem si to in sem vedel, da potrebujem samo en gol, vendar pa ne bi bil jezen, če se to ni bi zgodilo. Bila odlična podaja Bala. Celotna ekipa mi je pomagal. Res sem vesel, da sem podrl rekord Lige prvakov, ampak tisto kar sem si želel je to, da bi zmagali in smo zato zelo navdušeni. Finale je vedno zapleteno. Ni mi mar, če bo na drugi strani Mourinho ali kateri drugi trener. Seveda bo moral razmišljati o tem kako premagati Real. Takšnega kot smo gledali proti Bayernu bo težko premagati. Finale se bo igralo v moji državi in rad bi osvojil Ligo prvakov.”

Njegov moštveni kolega Pepe je pohvalil trenerja: “Ancelotti nam je vedno govoril, da bomo zmagali tukaj. Imeli smo samozavest za zmago tukaj in samozavest v našo kakovost in trdo delo. To, da smo proti Bayernu ohranili mrežo nedotaknjeno je posledica trdega dela celotne ekipe in ne samo enega igralca.”

Gola Ramosa
“Zelo sem vesel za njega in sva dobro igrala skupaj. Uspelo mu je doseči dva gola in pomagati ekipi do zmage. Opravili smo odlično delo, da smo dosegli finale in naš nasprotnik je nepomemben. Moramo razmišljati le o sebi za osvojitev naslova prvaka.”

Xabi Alonso: “To je bila odlična tekma”
“To je pomemben dan za ekipo in za klub. Izgubili smo tri zaporedna polfinala, ampak sedaj smo osredotočeni in smo želeli imeti tekmo, ki se je bomo spominjali. Delo še ni opravljeno, sedaj si želimo zmagati.”

“Premagati Bayern na obeh tekmah si zasluži veliko pohval, glede na to kako so igrali v tej sezoni. Bili smo sposobni imeti popoln nadzor nad igro, nismo nasprotniku dali nobene priložnosti in zato je bila to odlična tekma. Prišli smo z namenom, da pokažemo odlično predstavo in da se uvrstimo v finale.”

Rumeni karton
“To je škoda, da ne bom mogel igrati v finalu, ampak upam, da ga bodo moji soigralci zmagali in s časom bom pozabil na to. Bolj kot na to, da je bil neupravičen karton, mislim na to, da je nepravično pravilo. Pot do finala je zelo zapletena. Upajmo, da bomo dobro delali in da bomo zmagali, ker si navijači res želijo igrati v finala Lige prvakov.”