X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid bo v finalu Lige prvakov igral proti Atléticu

Dvanajst let po tem, ko so dvignili svoj deveti pokal Lige prvakov v Glasgowu, se Kralji Evropi borijo že za en naslov prvaka, tokrat v Lizboni. Letošnje finale Lige prvakov se bo odvijalo na stadionu Luči v Lizboni, na katerem sicer domuje portugalska Benfica, nasprotnik belega baleta pa bo Atlético Madrid, ki je v drugem polfinalu izločil Chelsea. Dve ekipi iz istega mesta se bosta med seboj pomerili sploh prvič v zgodovini evropskega pokala. To bo trinajsti finale v zgodovini Real Madrida. Beli so se do sedaj največkrat uvrstili v finale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja dosegli zadetek med vsemu drugimi ekipami, potem ko jim sledi Milan z 11 finali in Bayern z 10.

75% uspešnost v finalu
Beli imajo naravnost impresiven dosežek v finalih Lige prvakov, potem ko so od 12. možnih, devetkrat osvojili naslov Lige prvakov. Z drugimi besedami so do sedaj zmagali na 75% svojih final. V 50. in 60. letih prejšnjega stoletja je ekipa iz prestolnice Španije prevladovala v Evropi, potem ko je igrala v osmih finalih in osvojila šest naslovov. Potem, ko so beli izgubili v finalu leta 1981, se je Real nato veselil naslova v letu 1998, 2000 in 2002. 24. maja v Lizboni se bo Real Madrid boril za svoj jubilejni deseti naslov, t. i. La Decimo, v svoje trinajstem finalu Lige prvakov.