X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo piše zgodovino Lige prvakov

Real Madrid je na spektakularen način premagal Bayern München na Allianz Areni in si s tem priigral mesto v finalu Lige prvakov. Cristiano Ronaldo je bil avtor dveh golov za svojo ekipo na tekmi, s čimer se je zapisal v zgodovino najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja kot prvi igralec, ki je dosegel 16 golov v eni sezoni Lige prvakov.

V skupinskem delu je Ronaldo dosegel tri gole proti Galatasarayu, tri gole proti Köbenhavnu in tri gole proti Juventusu na skupaj petih tekmah, ki jih je igral. V osmini finala je proti ekipi Schalke 04 zadel po dvakrat na vsaki tekmi, medtem ko je dosegel še en gol na eni tekmi, ki jo je igral proti Dortmundu.

Vsi ostali daleč zadaj
S temi 16. goli bo Cristiano Ronaldo imel priložnost še povišati svoj strelski dosežek v velikem finalu, potem ko je že sedaj izboljšal rekord 14 golov v eni sezoni, ki jo jih pred njim dosegli Altafini z Milanom v sezoni 1962/63, Van Nistelrooy z Manchester Unitedom v sezoni 2002/03 in Messi z Barcelono v sezoni 2011/12.

Portugalski napadalec je proti Bayernu München dosegel tudi svoj 51. gol v Ligi prvakov v dresu Real Madrida, kar je bila njegova 50. tekma v Ligi prvakov za bele. S temi 51. goli je trenutno tudi na drugem mestu med najboljšimi strelci Real Madrida v Ligi prvakov, potem ko zaostaja le še za Raulom, ki je dosegel 66 golov. V svojih petih sezonah v Real Madridu, je to njegova strelsko najučinkovitejša sezone (16 golov), potem ko jih je v zadnjih dveh sezonah dosegel 10 (2012/2013) in 12 (2011/12). V prvih dveh sezonah v Real Madridu pa je v Ligi prvakov dosegel sedem in šest golov. Prav tako pa je Cristiano Ronaldo na drugem mestu večne lestvice najboljših strelcev Lige prvakov, potem ko je skupaj zabil že 67 golov v Ligi prvakov in tako zaostaja za Raulom (71 golov) le še za 4 gole.