X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-2 Valencia

photobucket.com

Gol Ramosa z glavo in fantastične gol Cristiana Ronalda s peto sta pripeljala bele do Valencie, ki je pred tem dvakrat vodila.

Real Madrid bi lahko proslavil gol že v enem prvih napadov na tekmi. Cristiano Ronaldo je s pomočjo enega od gostujočih branilcev spravil žogo do Garetha Bala, ki mu jo je z izvrstno podajo v prostor vrnil in Portugalca poslal v čisto priložnost pred vratarja Diega Alvesa, ki je poskus najboljšega nogometaša na svetu obranil. Real je v 16. minuti rešil Diego López, ki je pričakal strel z glavo povsem osamljenega Danija Pareja, na katerega je po predložku s strani povsem pozabila Realova obramba, a je poskus Pareja po sredini López na žalost gostujočih navijačev odbil v svojo prečko. Deset minut kasneje je Ronaldo znova pobegnil obrambi Valencie, a je njegov močen strel na prvi vratnici znova pričakal Alves. Svoj medsebojni dvoboj sta Brazilec in Portugalec nadaljevala že po naslednjem kotu, ko je Alves izpod prečke izbil nov izvrsten poskus Ronalda s težkega položaja. Bale je prvič tudi sam nevarneje zapretil golu “netopirjev” v 29. minuti, a njegov strel po prodoru z desnega krila ni bil dovolj natančen. Real je še naprej pritiskal in Ronaldo je najprej z močnim strelom z roba kazenskega prostora zgrešil zgornji kot za manj kot pol metra, nato pa še enkrat preizkusil Alvesa, po čigar obrambi je Bale pred vrata poslal ostro žogo, ki jo je prek vrat z dobrega metra razdalje poslal Karim Benzema. Polčas se je končal šokantno za domače navijače – López je s panterskim posredovanjem najprej ustavil izvrsten poskus Feghoulija, a iz kota, ki je sledil, je njegovo mrežo uspel zatresti francoski branilec Mathieu. López ni mogel skočiti zaradi bloka, Mathieu pa je s težkega položaja praktično na golovi črti zadel za šok na Bernabéuu.

Carlo Ancelotti v drugem polčasu ni čakal niti sekunde in namesto Asierja Illarramendija že od prve minute v igro poslal Ángela di Marío. López je moral posredovati prvi, ustavil je strel z glavo Keitaja, nato pa so se žarometi znova preusmerili proti Alvesu, ki je ustavil Di Marío po protinapadu, Isco pa je bil za las nenatančen že minuto kasneje. Ko je Alves znova ustavil Ronalda, se je Portugalec le odločil podati in po predložku s strani Di Maríe je s povratno žogo z glavo pred golom našel Sergia Ramosa, junak polfinalne tekme Lige prvakov z Bayernom pa je zabil še en zlata vreden zadetek za beli balet. Nov hladen tuš je bil za navijače na Bernabéuu na sporedu že pet minut kasneje, ko je nekdanji igralec belega baleta Dani Parejo po novi akciji z boka prišel v priložnost pred Lópeza in ga matiral še drugič v nedeljskem večeru. Ronaldo bi lahko v nori tekmi takoj izenačil, a ga je znova uspel ustaviti izjemni Alves. Ancelotti je poskusil še z zadnjo potezo in namesto Isca v igro poslal Casemira. Alves še ni rekel zadnje, v 76. minuti je dobro ubranil močen strel Ronalda s prostega strela. Golu oranžnih se je na las približal še zadnji Ancelottijev rezervist Álvaro Morata in Realu je počasi že zmanjkovalo časa. Takrat je udaril tisti, ki se je na to pripravljal celo tekmo – Ronaldo je v drugi minuti sodnikovega dodatka mojstrsko, s peto, preusmeril žogo v mrežo in začel noro slavje. Vse bi lahko bilo še toliko lepše za kraljevi klub, če bi Portugalec v eni zadnjih akcij nov predložek z glavo poslal za nekaj centimetrov natančneje proti golu Valencie, a je žoga švignila mimo vratnice. Zadnja priložnost za antologijsko zmago je imel Morata, toda po podaji Di Maríe v sredino je zgrešil, bil pa je tudi v prepovedanem položaju in ostalo je pri remiju 2-2.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Carlos Clos Gomez
Real Madrid 2-2 Valencia
Sergio Ramos 59., Ronaldo 92.; Mathieu 42., Dani Parejo 65.

Real Madrid: Diego Lopez, Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Xabi Alonso, Illarramendi (46./di Maria), Isco (72./Casemiro), Bale, Ronaldo, Benzema (84.Morata).

Valencia: Diego Alves, Joao Pereira, Ricardo Costa, Mathieu, Bernat, Javi Fuego, Keita, Parejo (89./Ruben Vezo), Feghouli, Vargas (95./Barragan), Alcacer (67./Jonas).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com