X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Valladolid 1-1 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je po golu Ramosa iz prostega strela vodil na Zorilli od 25. minute naprej, vendar pa so nato domači v izdihljajih tekme izenačili in tako na široko zaprli belemu baletu v boju za naslov španskega prvaka.

Gostitelji so tekmo začeli hrabro, v uvodnih minutah so si pripravili dve polpriložnosti, prek katerih niso resneje ogrozili vrat Ikerja Casillasa. Nato je za goste, ki niso mogli računati na hitrega Garetha Bala, sledil hladen tuš, saj Cristiano Ronaldo zaradi poškodbe ni mogel nadaljevati srečanja. V 9. minuti je odšepal z zelenice, zamenjal ga je Alvaro Morata. Gostitelji so bili v prvi polovici prvega polčasa povsem enakovreden nasprotnik, v 18. minuti je po predložku Antonia Rukavine pred vrata izjemno priložnost zapravil Oscar. Madridčani so nato le prevzeli pobudo na igrišču tudi brez Bala in Ronalda ter se nato v 35. minuti tudi veselili vodilnega zadetka. Za 0-1 je s krasnim prostim strelom zadel Sergio Ramos, ki je tako dosegel že peti gol na zadnjih štirih tekmah. Resda bi lahko vratar Jaime ob strelu pod prečko bolje posredoval, a to španskega branilca, ki je v zadnjem času neustavljiv, ni prav nič zanimalo, ki je tako dosegel svoj prvi gol v španskem prvenstvu iz prostega strela.
Nogometaši Valladolida so si na začetku drugega polčasa znova priigrali lepo priložnost. V 52. minuti je Bergdich pred vrata poslal nevaren predložek, ki ga ni uspelo zaustaviti Javiju Guerri, Pepe pa je žogo mirno izbil zunaj kazenskega prostora. Madridčani so brez večjih težav zagospodarili na sredini igrišča, v deseti minuti nadaljevanja je ob drugi vratnici zapretil Karim Benzema, ki je s konico svojega nogometnega čevlja žogo poslal čez gol. Valladolid se ni predal, po uri igre je znova pritisnil na vrata nasprotnika, v 65. minuti je za las po atraktivnem poskusu Casillasova vrata zgrešil Javi Guerra. Real je igral zbrano in organizirano, tekmo je lepo nadzoroval, nato pa je v zaključku Valladolid znova močneje pritisnil in v 85. minuti tudi izenačil. Po predložku iz kota je proti vratom sprožil rezervist Osorio. Žoga se je rahlo odbila od Asierja Illarramendija in premagala nemočnega Casillasa. Do konca tekme so finalisti letošnje Lige prvakov napadli na vse ali nič, ob izteku 90. minute je iz neposredne bližine čez gol sprožil Pepe, ki je težko končal poškodovan. Ronaldo je ob robu igrišča nemočno spremljal razplet dvoboja, ki se je končal po štirih minutah sodnikovega dodatka. Zadnjo priložnost za zmago in dragocen poln izkupiček točk je po predložku z desne strani zapravil Ramos.

Stadion: José Zorrilla
Sodnik: Jesus Gil Manzano
Valladolid 1-1 Real Madrid
Osorio 85.; Ramos 35.

Valladolid: Jaime, Pena, Mitrović, Valiente, Rukavina, Perez (82./Baraja), Rubio, Bergdich, Oscar (64./Larsson), Jeffren (73./Osorio), Guerra.

Real Madrid: Casillas, Nacho, Pepe, Ramos, Coentrao, Modrić, Alonso, Isco (73./Illarramendi), Di Maria, Benzema (77./Marcelo), Ronaldo (9./Morata).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com