X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Forbes imenoval Real za najbolj vreden klub na svetu

Real Madrid je še naprej najbogatejši športni klub na svetu, že drugo leto zaporedoma, potem ko je ugledna ameriška poslovna revija Forbes  ocenila njegovo vrednost na 3,44 milijard dolarjev. Kot je navedeno na spletni strani revije, so beli zasedli prvo mesto zahvaljujoč večjemu prihodku v sezoni 2012/13 iz sveta športa v višini 675 milijonov dolarjev in zaradi prihodkov iz poslovanja v višini 172 milijonov dolarjev. Real Madrid zaseda vrh lestvice pred Barcelono, Manchester Unitedom, Bayernom München in New York Yankeesi.

Vir podatkov o dohodkih in bilanci stanja so nekateri podatki, ki jih je upoštevala revija Forbes pri oblikovanju lestvice najbolj vrednih športnih klubov na svetu. V prvem delu je Real Madrid kot evropski klub zbral največ denarja od gledalcev, ki obiščejo stadion, z 189 milijoni dolarjev. Poleg tega pa je imel Real še dohodke iz 23. nacionalnih in mednarodnih sponzorjev, pogodb igralcev in oglaševanja ter z medijsko pokritostjo v več kot 180 državah in 130. licencami za produkte Real Madrida po vsem svetu.

V zvezi s finančnim položajem neto vrednost kluba znaša 405 milijon dolarjev. Poleg pa je Real Madrid najbolj solventni nogometni klub na svetu, zahvaljujoč razmerju neto dolga / EBITDA, ki znaša 0,6 in razmerju neto dolga / neto lastniški kapital, ki znaša 0,3.

NAJNDRAŽJI ŠPORTNI KLUBI NA SVETU PO OCENI RECIJE FORBES

MESTO EKIPA VREDNOST*

Real Madrid 3.44

Barcelona 3.2

Manchester United 2.81

New York Yankees (baseball) 2.5

Dallas Cowboys (ameriški nogomet) 2.3

Los Angeles Dodgers (baseball) 2.0

Bayern Munich 1.85

New England Patriots (ameriški nogomet) 1.8

Washington Redskins (ameriški nogomet) 1.7

10º New York Giants (ameriški nogomet) 1.55

* V miljardah dolarjev