X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-1 Atletico Madrid

photobucket.com

Nogometaši madridskega Reala so še v 93. minuti finala Lige prvakov proti Atleticu zaostajali z 0-1. Sergio Ramos je zadel za podaljške, nato pa so Gareth Bale, Marcelo in Cristiano Ronaldo kraljevemu klubu zagotovili jubilejni 10. naslov evropskih prvakov, na katerega je čakal dolgih 12 let.

Strateg Atletica Diego Simeone se je pred velikim finalom odločil za zelo tvegano potezo in od prve minute na zelenico stadiona Luz poslal ne povsem zdravega Diega Costa. Odločitev se je hitro pokazala za napačno, saj je španski reprezentant brazilskih korenin že v deveti minuti znova začutil bolečine v stegenski mišici in je moral zapustiti igrišče. Namesto njega je v igro vstopil Adrian Lopez. Moštvi sta igrali izjemno disciplinirano, tako da druga drugi nista puščali veliko prostora za napadalne akcije. Strelov v okvir vrat praktično ni bilo. V 22. minuti je Modrić s prostega strela le ogrel dlani Courtouisa. Monotonijo je v 26. minuti razbil Di Maria, ki je potegnil v protinapad, a ga je Garcia zrušil s prekrškom. Garcia je dobil rumen karton, pa tudi Ramos, ki mu je prišel delit “lekcije”. Prosti strel Ronalda je končal v naročju Courtouisa. V 32. minuti pa prva resna priložnost na tekmi. Tiago je napravil veliko napako na sredini igrišča in podal na noge Balu, ki je potegnil v kazenski prostor, sprožil z okoli enajstih metrov, a meril mimo desne vratnice. In kdor ne da, dobi. V 36. minuti je po akciji s kota najprej Raphael Varane žogo izbil, a le do Juanfrana, ki jo je poslal v kazenski prostor, kjer je Godin preskočil Samija Khediro in z glavo matiral Casillasa, ki je šel iz vrat, tako da ga je žoga preletela. Varovance Carla Ancelottija je prejeti gol popolnoma presenetil in so do konca prvega polčasa niso več priigrali nobene resnejše priložnosti.

Na začetku drugega polčasa so pritisnili igralci belega baleta. V 54. minuti je Ronaldo s prostega strela z okoli 23 metrov meril pod prečko. Courtouis je bil na mestu, nato pa je Portugalec še dvakrat zapretil po podaji s kota, a je bil nenatančen. Ancelotti se je odločil zaigrati še bolj ofenzivno in v igro poslal Marcela ter Isca. V 62. minuti se je znova v priložnosti znašel Ronaldo, ki je bil po podaji Sergia Ramosa prenizek v skoku. Pet minut pozneje je zapretil še rezervist Isco, žoga pa je znova zletela mimo gola Atletica. Priložnosti Reala so se kar vrstile. Naslednji je poskusil Bale, a tudi Valižan ni bil natančen. Hitronogi Bale se je v izjemnem položaju znašel tudi na začetku 78. minute, na žalost pristašev Reala pa je znova zgrešil cilj. Na vrsti je bilo še pet minut sodniškega dodatka. Ko je že vse kazalo, da bo Atletico prvič v svoji zgodovini prišel do naslova evropskega prvaka, je v 93. minuti Ramos po podaji Modrića iz kota čudežno izenačil. Ramos je z okoli 11 metrov žogo z glavo poslal za desno vratnico Courtouisa.

Na vrsti je bil podaljšek, ki ga je na krilih Ramosovega zadetka bolje odprl Real. Kraljevski klub je bil nevarnejši tudi v nadaljevanju, a ob strnjeni obrambi Atletica poti do mreže ni našel. Tako je bilo vse do 110. minute, ko je Di Maria na levi strani izjemno prodrl v kazenski prostor, udaril proti vratom, Courtouis je žogo odbil, a le do Bala, ki jo je na daljši vratnici z glavo pospravil v mrežo in popeljal kraljevi klub v vodstvo. Zmago Reala je v 118. minuti potrdil Marcelo, ki je z roba kazenskega prostora matiral Courtouisa. Piko na i veliki zmagi pa je v zadnji minuti iz enajstmetrovke postavil Ronaldo in tako želena La Décima je postala realnost.

Stadion: Luz (Benfica, Portugalska)
Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)
Real Madrid 4-1* Atletico Madrid
Ramos 93., Bale 110., Marcelo 118., Ronaldo 120./11-m; Godin 36. * – po podaljšku

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Varane, Ramos, Coentrao (58./Marcelo); Modrić, Khedira (59./Isco), Di Maria; Bale, Ronaldo, Benzema (79./Morata).

Atletico Madrid: Courtois; Juanfran, Miranda, Godin, Filipe (83./Alderweireld); Tiago, Gabi, Garcia (66./Sosa), Koke; Villa, Costa (9./Adrian).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com  photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com