X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Ancelotti

Real Madrid je osvojil La Decimo v Lizboni v napetem dvoboju, ki je bil odločen v podaljških. Carlo Ancelotti je po tekmi izjavil, da so zmagali “naslov, ki je zelo pomemben za Real Madrid. Zelo smo ponosni, da smo ga osvojili za vse navijače Madrida. Sreča daje veselje tistim, ki so nas vedno podpirali. Navijači so zelo zadovoljni in zaradi tega smo veseli.”

“Druga finala so bila zelo težka in tudi to ni bilo lahko. To je bila zelo dobra sezona. Prvo leto smo poskušali spremeniti in sem imel odlično skupino igralcev, ki so bili vedno profesionalni in to so pokazali tudi na tej tekmi. Ne samo tiste, ki so bili veseli, da so lahko igrali, ampak tudi tisti, ki niso dobili priložnosti igranja. Trdo smo delali v tej sezoni za dosego tega cilja.”

Ključni trenutek
“Najtežje je bilo doseči izenačujoči zadetek, ker smo se red morali potruditi za to. Nismo imeli nobenega prostora in Atlético se je branil zelo dobro. Dali smo vse od sebe in na koncu nam je uspelo izenačiti. Potem se je tekma spremenila zaradi naše želje. Gol nam je dal dodatno moč.”

Sporočilo ekipi ob polčasu
“Ob koncu prvega polčas sem jim povedal, da naj igrajo hitreje in iščejo več idej v napadu. V podaljšku pa sem se odločil za napad po krilih, ker smo ustvarili veliko težav Atleticu, ko smo igrali po krilih.”

Dodatek ob koncu tekme
“Ne mislim, da je bilo pet minut preveč dodatka ob koncu tekme, ker je bilo veliko prekinitev v drugem polčasu. Na koncu bi lahko rekel, da sem srečen človek, ampak resnica je, da smo dali vse od sebe vse do zadnje sekunde tekme.”

“To je bila odlična sezona. Morda je naša kakovost padla po polfinalu proti Bayernu, vendar se lahko samo zahvalim tem igralcem, ki so opravili odlično delo čez celotno leto.”

Čestitke Florentina Péreza
“Bil je zelo vesel in nam je čestital. Čestital je igralcem in klubu, ki je delal tako trdo, prvo s okrepitvami in nato s podporo ekipi in trenerju v vsakem trenutku.”

“Vse od prvega dne, ko sem videla sobo z lovorikami na Bernabéu sem si rekel, da eden pokal manjka in da ga bomo poskusili dobil že letos. Sedaj smo to storili. Čutil sem zaupanje celotnega kluba z moje strani in mislim, da je to razlog zakaj smo imeli razčiščene misli glede tega, da moramo zmagati tekme.”

Simeone
“Govoril sem z njim, mu čestital za La Ligo pred tekmo in po njej prav tako. Imam veliko spoštovanje do ekipi, ki se bori ves čas. Atlético si je zaslužil, da je bil v tem finalu, ampak mislim, da smo mi na koncu zasluženo zmagali.”

Gol Bala
“Bil je zelo pomemben, ker je poskušal že prej, vendar pa prej ni imel sreče pred golom. Vendar pa se je izkazal, ko je to bilo potrebno. Celotno sezono je bil Gareth dober in naslednje leto bo še boljši.”