X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Ramos, Casillas & Carvajal

Sergio Ramos dosegel izenačujoči gol in je po zadnjem sodnikovem žvižgu izrazil svoje veselje novinarjem: “Nagrada in zadovoljstvo sta neverjetni. Borili smo se do konca in ta gol ni le moj, ampak je gol vseh navijačev Real Madrida. Vsi, ki so nas podpirali do finala, so dosegli svoj gol.”

“Po vseh letih čakanja mi je v največje zadovoljstvo, da lahko veselje končno delimo z navijači. Naj živijo Madrid, Camas (njegovo rojstno mesto, op. p.), Andaluzija (Camas leži v Andaluziji, Ramos pa je kariero začel pri Sevilli, op. p.) in Španija.”

Občutki
“Ne morem razložiti kaj čutim v sebi. Danes smo napisali zgodovino in to proti ekipi Atlética, ki je imela odlično sezono in je zasluženo osvojila La Ligo. Potem, ko smo šli skozi dobro in slabo v delčku sekunde, ko smo remizirali v zadnjem trenutku, je bil objem s Casillasom za vse navijače Madrida.”

“Decima je nagrada za vse žrtvovanje in boj zadnjih let. Ohranili smo našo ponižnost in moč, zato danes lahko uživamo, naslov posvečamo vsem navijačem Madrida. Svoj gol pa posvečam dedku, ženi in otroku. Sedaj pa moramo naslov proslaviti z vsemi navijači.”

Casillas: “Ekipa se je vrnila in je bila sposobna zmagati”
“Bilo je zelo težko finale in mislim, da so dosegli srečen gol. Poskušali smo celotnih 90 minut in glede na naše možnosti mislim, da je bilo pravično. Dobro so se branili, igrajo drugo vrsto nogometa, ki je prav tako učinkovit.”

“Zapravili smo nekaj priložnosti, ampak na srečo se bodo vsi spomnili, da je Real Madrid v Lizboni osvojil evropski naslov. Ne morem se pritoževati, ker je bila to moja napaka in zato je morala ekipa se vrniti in je bila sposobna tudi zmagati. V drugem polčasu podaljška smo bili oboji že zelo utrujeni, vendar pa so oni bolj občutili utrujenost. Mislim, da jih je gol Bala dokončno uničil.”

Podpora navijačev
“Decima je zelo pomembna. Večja je tudi od naslova svetovnega prvaka. Dolgo smo čakali na njo. Je okrogla, popolna številka. Prav tako moramo čestitati Atléticu za svoj del in vsakemu, ki je prišel sem in tistim, ki so ostali doma. Trpeli so tako kot mi in sedaj lahko rečejo, da smo evropski prvaki. Ni bilo vroče krvi med navijači. Pokazali dostojanstvo in spoštovanje.”

Carvajal: “Nismo izgubili vere”
“Kot vsak derbi je bila tekma srčna in polna strasti. Dva kot sta zaznamovala prvih 90 minut in v podaljšku je njihova raven padla. Če bi Atlético zmagal, bi bilo to povsem neupravičeno.”

“To je neverjeten občutek, da so spisali zgodovino z najboljšim klubom na svetu. To je naslov, brez katerega smo bili 12 let in je posvečen navijačem, saj si to zaslužijo.”