X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Zgodovinska sezona Bala

Gareth Bale je prišel na Santiago Bernabéu čez velika vrata. Odlični igralci ne potrebujejo veliko časa, da dokažejo svojo vrednost in Valižan se je odlično izkazal v svoji prvi sezoni v Real Madridu. 22 golov, dva od tega v finalu Copa del Rey in Lige prvakov in 11 asistenc na 44. tekmah je statistika Valižana, ki pričajo o tem, da je bil eden ključnih igralcev v zasedbi Carla Ancelottija.

V dresu Real Madrida je Bale debitiral 14. septembra na tekmi proti Villarrealu in to na najboljši možni način, potem ko je dosegel gol. Skupno je dosegel 15 ligaških golov v letošnji sezoni. Tri od tega je dosegel v 15. krogu La Lige na tekmi proti Valladolidu, ko je dosegel svoj prvi hat-trick v belem dresu Reala. Medtem je v Ligi prvakov je dosegel šest golov ter še enega v španskem kraljevem pokalu. Zaradi te sposobnosti doseganja golov govorijo tudi o tem kako hitro se je povezal s soigralci, ker je bistvenega pomena za doseganje uspehov.

Dva gola in dve naslova
Bolj kot karkoli pa se bomo prve sezone Bala spominjali po dveh njegovih golov v dveh finalih, ki sta pripeljala Real Madrid do tega, da je osvojil naslov Copa del Rey in Lige prvakov. Predvsem pri tem izstopa praktično nemogoč gol proti Barceloni na Mestalli, ko je pretekel z žogo več kot 60 metrov, preden je zabil za zmago belega baleta. Svojo sposobnost pa je Bale znova dokazal še enkrat v Lizboni in to ponovno, ko ga je ekipa najbolj potrebovala.