X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ancelotti

Po končani prvi sezoni v klubu, je Carlo Ancelotti spregovoril za realmadrid TV o pretekli sezoni in uspehih ekipe. Trener je spregovoril o Ligi prvakov in razkril tudi svoje ambicije: “Ideja vsakogar je bila zmagati in to nam je tudi uspelo. Smo zelo zadovoljni. Seveda vedno upaš na to, ampak ne moreš biti vedno uspešen. To ni samo vprašanje tehnike in miselnosti, ampak potrebuješ tudi malo sreče in da si v formi v ključnem trenutku.”

“Osvojitev Lige prvakov ni konec cikla, ampak je začetek novega. Imamo zelo mlado in zelo kakovostno ekipo. Imamo igralce, ki bodo še napredovali v naslednji sezoni, kot so tisti, ki so prišli v klub v letošnjem letu: Illarra, Isco ….”

“Ta naslov nas motivira, da bi bili prihodnje leto še boljši. Preteklih letih je bila Liga prvakov dodatna motivacija in moč ekipe zaradi negativnih izkušenj. Ni enostavno igrati v polfinalu tri leta zaporedoma in potem nikoli ne igrati v finalu.”

La Decima
“Verjel sem, da ima Real Madrid kakovost, da osvoji Ligo prvakov in vedno sem zaupal ekipi. Na vsaki tekmi Lige prvakov sem videl drugačno vzdušje v garderobi, ker so bile tekme tako velika motivacija za vsakogar. Vsi so govorili o Decimi in to nam je dalo dodatno samozavest in moč, da smo igrali tekme s pogumom in osebnostjo. Pritisk za zmago La Decime je bil pozitiven pritisk.”

“Nikoli nisem pomislil, da je finale izgubljeno, saj sem optimist. Čas je šel prehitro, ampak ekipa je igrala zelo dobra. Uspelo nam je po dveh minutah nadomestnega časa, ampak smo imeli priložnosti za izenačenje že prej.”

“Nisem pretirano se veselil gola Ramosa, ker sem začel razmišljati o podaljših in o tem kako urediti ekipo. Ko je zadel Marcelo sem si rekel, da je tekme konec in da smo prvaki Evrope. La Decima je bila doma.”

Navdušen nad praznovanjem
“Nikoli še nisem videla česar takšnega, kar sem videl po zmagi La Decime. Bilo je noro. Real Madrid ni samo nogometna ekipa, ampak postaja svetovna religija. Videl sem veliko videoposnetkov navijačev in to je res neverjetno.

“Enajsti evropski naslov Lige prvakov prinaša različne težave. Prva težava je ta, da bo potrebno razširiti sobo z lovorikami na Santiago Bernabéuu. Imamo zelo dobro prihodnost, odlično ekipo. Temelji so zelo trdni in to mi je všeč.”

Florentino Perez in La Decima
“Predsednik je bil najsrečnejši od vseh, ko smo zmagali v Ligi prvakov. Vsakdo čutil pritisk, vendar pa ga predsednik čuti bolj kot kdorkoli. Vedno mi je pokazal zaupanje. Ob koncu sezone je prišel v garderobo in dal igralcem zagona, samozavesti in morale. To pomagal ekipi. Mislim, da je številka ena med navijači Real Madrida in imeti predsednika, ki ima Real Madrid v svojem srcu, je drugače, kot pa imeti predsednika, ki nima tega v sebi že od rojstva.”

“Če igra Cristiano, se tekma začne tekma z 1-0”
“Statistika Cristiana ni zapletena: en gol na tekmo. Če Cristiano igra tekmo, se ta potem začne z 1-0. Res me je presenetil s svojo predanostjo, profesionalnostjo in vodstvenimi sposobnostmi. On ni le igralec, ki dosega pomembne gole. Bil je tudi ključnega pomena v odnosih med Benzemajem in Balom. Imeli so fantastično sezono, golov in asistenc.”

“Bale poskuša stvari s hitrostjo, ki jo nihče drug ne more”
“Nekateri igralci, ki so prišli iz Anglije so imeli težave, ampak ne Bale. Ni začel dobro, ker ni imel z nami priprav pred sezono, potem pa mu je šlo dobro. Dobro je delal in dosegel dva gola v finalu. Ne vem, kaj se bo zgodilo, ko bo z nami oddelal celotne priprave pred sezono … Na tekmi proti Barceloni je bilo videti kot, da ima motor. Njegova postavo in kakovost sta izjemni. Poskuša stvari s hitrostjo, ki jo nihče drug ne more.”

Ramos je najboljši branilec na svetu”
“Ramos je bil po božiču povsem drug igralec, ki je bil odločilen za naslova. Ima vse kar je imel Maldini: osebnost, tehnično podkovanost, sposobnost vodenja na in izven igrišča. Nikoli še nisem nikogar primerjal z Maldinijem. Trenutno je Sergio najboljši branilec na svetu.”

Nastanitev v Madridu
“Navijači Real Madrid so mi pokazali veliko naklonjenost. Zelo udobno mi je v Madridu. Zelo rad grem v kino in ven. Všeč mi je tudi petje. Joséju Ángelu sem povedal, da če bomo zmagali Ligo prvakov, bom pel na stadionu. Tudi pesem La Decima je spektakularna. Moramo zmagati enajsti naslov, da bom lahko spet ponovno pel.”