X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Ancelottijevo prvo leto v Real Madridu

Danes mineva natanko eno leto, odkar je na klop Real Madrida sedel Carlo Ancelotti. Njegov prihod v klub je bil objavljen 25. junija 2013. Dan kasneje je Italijan podpisal pogodbo in na tiskovni konferenci pred očmi svetovnih medijev jasno podal svoje načrte v kraljevem klubu: “Imam ambicije in odgovornost za osvojitev desetega naslova Lige prvakov.” In ta načrt je tudi uresničil. Italijanski trener ima za seboj tako izjemen zmagovalen niz s klubom, potem ko je osvojil dolgo pričakovan naslov Lige prvakov, poleg tega pa je z belimi osvojil tudi naslov Copa del Rey.

Po nekaj mesecih obdobja privajanja, je ekipa že začela kazati znake, kako močna je, ko je imela za seboj kar serijo 31. tekem brez poraza vse od oktobra lanskega leta pa do letošnjega marca. V tem obdobju so se beli uvrstili v finale Copa del Rey brez enega samega prejetega gola. Svoj prvi naslov v eri Ancelottija so osvojili na Mestalli, potem ko so premagali Barcelono z 1-2.

Trener, ki je osvojil deseti naslov Lige prvakov
Kljub temu, da je Real v pokalu postal španski kraljevi prvak in da se je boril za naslov La Liga vse do samega konca, pa je največji dosežek italijanskega trenerja nedvomno ta, da se je v klub vrnila najprestižnejša evropska lovorika. Real Madrid si je svojo pot do Lizbone priigral z nekaj neverjetnimi predstavami, kot je bila zmaga 1-6 proti ekipi Schalke in recimo zmaga belega baleta z 0-4 proti Bayernu sredi Münchena. Ekipa pa je nato v finalu s 4-1 premagala tudi letošnjega španskega prvaka Atlética iz Madrida. Ancelotti se je tako zapisal v zgodovino Real Madrida kot trener, ki je osvojil jubilejni deseti naslov Lige prvakov, vendar pa Carlo ni pripravljen sedeti na svojih lovorikah: “Ta naslov Lige prvakov je šele začetek cikla.”