X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo: pet let v Real Madridu

Danes je peta obletnica enega najpomembnejših datumov v zgodovini Real Madrida: podpis Cristiana Ronalda. Idol med navijači Real Madrida, je od takrat postal četrti najboljši strelec kluba vseh časov, hkrati pa podrl tudi nekaj drugih rekordov. Tako je postavil nekaj neverjetnih rekordov, kot je recimo njegovo povprečje več kot enega gola na tekmo.

Ronaldo je v svojih petih letih v belem klubu odigral 246 uradnih tekem in pri tem dosegel 253 golov: 178 v La Ligi, 52 v Ligi prvakov, 20 v Copa del Rey in 3 v španskem superpokalu. Na lestvici najboljših strelcev kluba so pred njim tako samo še Raul (323 golov), Di Stefano (308 golov) in Santillana (290 golov).

Statistika in rekordi Portugalca, ki je obnovil pogodbo s klubom za še nadaljnih pet let 15. septembra 2013, je v tem času osvojil tudi nekaj rekordov z belim baletom. Ronaldo je tako v dresu Reala do seda osvojil en naslov Lige prvakov, en naslov La Lige, dva naslova Copa del Rey in en naslov španskega superpokala.

Na individualnem področju je prejel Ballon d’Or 2013 (Zlato žogo, op. p.), dve nagradi Pichichi za najboljšega strelca La Lige, kakor tudi dve nagradi Zlati čevelj za najboljšega strelca evropskih nogometnih prvenstev. V Ligi prvakov je podrl tudi rekord v številu doseženih golov v eni sezoni, potem ko je v sezoni 2013/14 dosegel kar 17 golov.

V štirih sezonah dosegel skupaj več 50 golov
Igralec s potezo več in vodja, Ronaldo igra spektakularen nogomet vse odkar je debitiral v svetem belem dresu 29. avgusta 2009, ko je dosegel tudi enega od golov za zmago s 3-2 proti Deportivu na stadionu Santiago Bernabéu. Nato je v svoji prvi sezoni dosegel še 33 golov, medtem ko je v naslednjih štirih zaporednih sezonah skupaj dosegel vedno več kot 50 golov na sezono: 54, 60, 55 in 51 golov.