X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Florentino Pérez: “Di Stéfano je Real Madrid”

Florentino Pérez je včeraj ob 19h uri stopil pred novinarje na predsedniškem balkonu stadiona Santiaga Bernabéua. Predsednik Real Madrida je spregovoril po smrti najboljšega igralca vseh časov, Alfreda Di Stefana: “Hvala vsem za udeležbo. Danes je dan za katerega smo mislili, da ne bo nikoli prišli. Dan popolne žalosti za Real Madrid in za celoten nogometni svet.”

“Najprej bi rad izrazil, v imenu Real Madrida in v svojem imenu, globoko obžalovanje ob smrti našega častnega predsednika Alfreda Di Stefana in izražam sožalje in ljubezen do njegove družine, predvsem njegovih otrok, njegov sodelavcev in njegovi prijateljev.

Izgubili smo največjega igralca v zgodovini Real Madrida in najboljšega nogometaša vseh časov. Danes Real Madrid in vsi njegovi navijači po vsem svetu, čutijo veliko žalost in obžalovanje. Igralec, ki je prvič oblekel beli dres 23. septembra 1953 na tem stadionu, nas je zapustil, čeprav bo njegova legenda živela večno.

Danes je prav tako tudi čas za zahvalo. Alfredo Di Stefano je spremenil zgodovino tega kluba in prav tako je spremenil zgodovino nogometa. Pomagal je preoblikovati Real Madrid in iz njega naredil največjo športno institucijo na svetu. Alfredo Di Stefano je Real Madrid. Njegovo zavezništvo s tem klubom je bil pogoj, da se je ustvarila največja legenda v nogometu. Bil je odločilen dejavnik, ki je spremenil usodo te institucije.

Ko je ta država šla skozi druge težave, so Alfredo Di Stefano in njegovi soigralci postali največji ustvarjalci sanj. In skupaj z našim predsednikom Santiagom Bernabéuom je ustvaril nogometni klub, ki je občudovan na vseh celinah. Bil je ustanovitelj naše univerzalne ljubezni. S svojim talentom in z njegovim nepremostljivo požrtvovalnostjo je bil sposoben razširiti svojo strast do Real Madrid v vse kotičke sveta.

Hvala vam dragi Alfredo Di Stefano da ste iz Real Madrida naredili najbolj ljubljen in občudovan nogometni klub na svetu. Rad bi, da vsi razumete, da to ni enostaven dan za vse, ki smo del tega kluba in še posebej ni enostavno meni, saj je bil tudi moj prijatelj. Z njim sem doživel veliko stvari. Predstavljajte si kaj mi je to pomenilo kot predsednika, da sem lahko preživel vsa ta leta z igralcem, ki sem ga sam vedno smatral za najboljšega vseh časov.

Ker Alfredo Di Stefano je bil najboljši v vsem. Na način kot je spremenil nogomet in tudi etični kodeks, ki ga je pustil na igrišču. On nas je naučil, da nikoli ne smemo obupati in damo vse za ta klub. Poleg tega pa je do svojih zadnjih dni govoril o svojih soigralcih in o ekipi, kot temeljni del njegovega uspeha. Alfredo Di Stefano je vse to storil s hvaležnostjo in je bil prepričan, da brez njih ne bi bilo ničesar tako.

Mnoge vrednote Real Madrida, ob katerih se kot navijači kluba čutimo tako ponosni, so tiste, ki so vodile generacijo pod vodstvom Alfreda Di Stefana. Ves ta čas je bil naš najboljši ambasador kluba. Veliko je dal našemu klubu, ampak veliko je dal tudi našemu mestu, Španiji in nogometnemu svetu.

Sedaj je naša dolžnost, da povem vsem tisti, ki nikoli niso imeli priložnosti, da bi ga videli, da je bil nekoč nogometaš Real Madrida, ki mu je uspelo vse spremeniti. Igralec, ki je osvojil pet zaporednih naslovov Lige prvakov, osem naslovov La Lige, prvi Interkontinentalni pokal, igralec, ki je bil petkrat najboljši strelec španskega prvenstva, igralec, ki je osvojil dvakrat nagrado Ballon d’Or in edini, ki je osvojil Super Ballon d’Or.

Bil je človek, ki si je vedno želel več in je preziral poraz kot nihče drug. Zahvaljujoč njemu, je FIFA imenovan Real Madrid za najboljši klub 20. stoletja. Podoba Alfreda Di Stefana, ki je prejel to nagrado v Rimu leta 2000, je bilo ob enem tudi priznanje njegovih življenjskih dosežkov in prisotnost na prireditvi je bil eden izmed mojih najbolj čustvenih trenutkov kot predsednik Real Madrida.

Bil je z nami na vseh pomembnejših dogodkih v zgodovini našega kluba. On je bil tisti, ki je postavil prvi kamen v Mestu Real Madrida (vadbeni center Valdabebas), bil je na predstavitvah vseh velikih igralcev, ko so se ti pridružili naši ekipi in nas je vedno vodil ter tako poskrbel, da nismo skrenili s svoje poti.

Rad bi, da sporočil, da bo Santiago Bernabéu jutri (8.7.2014) gostil javen poklon Alfredu Di Stefanu in sicer ob 10:30. Ta stadion je bila njegova tovarna, njegova sveta tla, njegov dom in njegovo življenje. In tukaj se mu bomo na njegovo izrecno željo in na željo njegove celotne družine, poklonili na način, ki si ga zasluži.

Danes je globoko žalosten dan za nas, ampak tudi eden od spoštovanja in občudovanja za tem legendarnim človekom, ki nas je usmerjal toliko let. Sem je prišel, da bi ostal in njegov čas bo za vedno v srcu Real Madrida.

Alfredo Di Stefano, častni predsednik, Real Madrid te nikoli ne bo pozabil.

Hvala lepa.”

Besedam Florentina Péreza je sledil čustven video, ki je prikazal nekaj največjih trenutkov Alfreda Di Stefana v Real Madridu, tako na, kot tudi izven igrišča. In ob gledanju tega filma, je bil Perez vidno ganjen in so mu po obrazu spolzele tudi solze žalosti. Na govoru predsednika pa so bili med drugimi prisotni tudi Federico Fernandez Tapias, prvi podpredsednik kluba; Enrique Sánchez, tajnik direktorjev kluba; Emilio Butragueño, direktor kluba za institucionalne odnose in mnogi drugi.