X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Casillas: “Odšla je odlična oseba”

photobucket.com

Včeraj so številne osebnosti prišle na Santiago Bernabéu, da bi se poklonile legendi in izkazale svoje spoštovanje Alfredu Di Stefanu. Iker Casillas je bil eden prvih, ki je prišel posloviti: “Don Alfredo je bil zelo pomemben za Real Madrid in za vse tiste, ki smo ga spoznali. Zbližali smo se v zadnjih nekaj letih, vsakič smo se veliko pogovarjali, ko smo se srečali na prireditvah in na večerjah. Govoril ti je zgodbe, te spraševal kako si … nikoli ni bil nesramen. Odšla je odlična oseba.”

“Za tiste med nami, ki smo odrasli s klubom, pomeni govoriti o Di Stefanu, govoriti o Real Madridu. Navzočnost Don Alfreda, njegovi ikonični trenutki, njegovi goli … vse to te spominja na Real Madrid. Njegova generacija igralcev je kovala ta pogum, lakoto in borbenost, ki se prenaša naprej iz desetletja v desetletje.”

photobucket.com photobucket.com photobucket.com

Ramos: “On je najbolj pomemben igralec”
“Odšla je ikona, igralec, ki je simboliziral ta grb. Imel sem zelo tesen odnos z njim, doživel sem nekatere edinstvene trenutke z njim, kot je bil recimo dan, ko sem bil predstavljen v klubu. On je najbolj pomemben igralec v zgodovini Real Madrida. Beseda “obupati” ni bila del njegovega besednega zaklada in to je prenesel na vse nas.”

photobucket.com photobucket.com photobucket.com

Carvajal: “Di Stefano je bil, je in bo vedno bil Real Madrid”
“Čutim bolečino in žalost. Di Stefano je bil, je in bo vedno bil Real Madrid. Vsi v klubu v srcih čutimo njegovo izgubo. Bil nam je zelo blizu, veliko časa je preživel na Valdebebasu. Prepričan sem, da nam bo dajal moči od zgoraj.”

photobucket.com photobucket.com photobucket.com

Nacho: “On je simbol”
“Za igralce Realove akademije in ostale igralce Real Madrida, je Don Alfredo simbol požrtvovalnosti in trdega dela za ta grb. V ogromno čast mi je, da sem veliko dni preživel v njegovi družbi. Bil je zelo prijazna oseba, ki se je rad šalil.”

photobucket.com photobucket.com photobucket.com

Butragueño: “Njegova legenda bo živela večno”
“Zahvaljujemo se vsem institucijam, klubom in ljudem, ki so prišli sem, da bi izkazali svojo podporo na ta žalosten dan. Real Madrid je danes tisto kar je prav zaradi Alfreda Di Stefana. Naša hvaležnost je večna in njegova legenda bo živela večno. On mi je dal prvo priložnost v prvi ekipi in sem imel fantastičen oseben odnos z njim. Veliko mu dolgujem.”

Veterani Real Madrida

photobucket.com photobucket.com photobucket.com

Hierro: “Vedno bo vzor za igralce Real Madrida. On pooseblja vrednote tega kluba.” Camacho: “On je napisal zgodovino Real Madrida.” Pirri: “Real Madrid je družina in izgubili smo našega najstarejšega brata.” José Vicente Train:. “Globoko sem užaloščen zaradi izgube odličnega soigralca in fantastičnega igralca.” Romay: “Real Madrid njegovih časov je spremenil nogomet.”

Amancio: “Njegovo telo je odšlo, a njegov spomin bo živel večno. Bil je popoln igralec in znan po vsem svetu.” Santamaría: “On bo živel večno. Zapustil nas je rojen zmagovalec.” Gallego: “Veliko mu dolgujem na veliko ravneh. Je oseba, ki je pustil velik pečat na tem svetu.”

Ostale osebnosti

photobucket.com photobucket.com photobucket.com

Ana Botella, županja Madrida: “Iz Real Madrida je naredil velik klub in zastopal špansko prestolnico po vsem svetu. Občinski svet predlaga poimenovanje javnega prostora po njem, kot je ulica, vse v  njegov poklon.” Ignacio González: “Bil je največji, to je nesporno. Bil eden izmed najboljših ambasadorjev, kar jih je Madrid kdaj imel.” José Ignacio Wert: “On je spremenil svet nogometa in športa nasploh.”

Enrique Cerezo: “Bil je številka ena. Tukaj ni in nikoli ne bo igralca, ki bi se lahko izenačil s tem kar je on naredil na igrišču.” Gianni Infantino, generalni sekretar UEFA: “Vsi, ki imamo radi nogomet, se mu moramo zahvalil za to, kar je naredil za ta šport.” Miguel Cardenal: “Spremenil je zgodovino španskega športa in iz Real Madrida naredil najboljši klub vseh časov.” Jorge Pérez, generalni sekretar RFEF – španske nogometne zveze: “Bil je nogometna enciklopedija.”

photobucket.com photobucket.com photobucket.com