X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Alfreda Di Stefana se spominjajo po celem svetu

Sporočila sožalja ob smrti velikega Alfreda Di Stefana prihajajo iz vseh kotičkov sveta. Od nogometnih in košarkarskih igralcev prve ekipe kluba, drugih nogometnih klubov, organizacij in športne oblasti, vsi so se združili, da se poslovijo najboljšega igralca vseh časov. Twitter račun kraljeve družine je bil posodobljen kmalu po objavi novice o smrti Don Alfreda in so zapisali: “Kraljeva družina, španski kralj Juan Carlos in kraljica Sofia pošiljata sožalje družini Alfreda Di Stefana.”

Sporočila prve ekipe Reala
Ancelotti: “Danes nas je zapustila legenda, vendar misli nogometnih lekcij in njegovo življenje bo ostalo z nami za vedno. Počivaj v miru, Don Alfredo.” Casillas: “Počivaj v miru Don Alfredo, najboljši ste. Legenda Real Madrida, vedno boš z nami. Vedno se te bom spominjali Maestro.”

Cristiano Ronaldo: “To je zelo žalosten dan. Za mene, za vse Madridiste in za celoten nogometni svet. Don Alfredo nas je zapustil, vendar pa njegov duh ostaja. Njegov spomin bo trajal večno v naših srcih. Legende nikoli ne umrejo.” Sergio Ramos: “Ne bom pozabil niti trenutka, ki sem jih preživel z legendo svetovnega nogometa. Moje najgloblje sožalje njegovi družini.”

Bale: “Žalostna sem, ker nas je zapustil še eden največjih. Don Alfredo je bil moj navdih, njegov duh in njegov spomin bo vedno z nami.” Nacho: “Počivaj v miru Don Alfredo, legende in svetel zgled za ves nogometni svet. Pošiljam vso svojo podporo njegovim ljubljenim.” Morata: “Počivaj v miru Don Alfredo, legenda in velik del zgodovine našega kluba.” Carvajal: “Vedno boš legenda Real Madrida. Vse najboljše njegovi družini in prijateljem.”

Arbeloa: “Naredil si največje stvari za nas. Vedno boš z nami. Počivaj v miru Don Alfredo.” Isco: “Počivaj v miru Don Alfredo. Brez dvoma ste bili eden od največjih vseh časov.” Xabi Alonso: “Počivaj v miru Alfredo Di Stefano. Svetlolasa puščica nas je zapustila.” Jese: “Legenda Real Madrida nas je zapustila.” Marcelo: “Legenda Real Madrida se je začela z vami. Bili ste naša inspiracija in boste še naprej, za vedno.” Modric: “Ponosen sem, da so poznal srce Real Madrida.”

Casemiro: “Zapustila nas je ikona Real Madrida in super oseba. Svetlolasa puščica bo vedno z nami. Počivaj v miru.” Jesús: “Zapustil nas je naš najbolj prepoznaven igralec, vendar pa bo njegov spomin živel večno.” Varane: “Počivaj v miru Di Stefano.” Coentrão: “Alfredo Di Stefano bo vedno nesmrten. Njegova legenda ne bo nikoli pozabljena.” Benzema: “Nasvidenje za zdaj Don Alfredo in hvala za vse.” Di María: “Danes, v starosti 88. let, nas je zapustil eden najboljših igralcev vseh časov. Danes nas je zapustila legenda. Počivaj v miru.”

Veterani Real Madrida
Zidane: “Danes nas je zapustil Alfredo Di Stefano, nogomet žaluje za to veliko izgubo in sam ne bom nikoli pozabil, da je bil vedno tako ljubeč in skrben do mene. Moje sožalje njegovi družini. Nasvidanje za zdaj Don Alfredo.” Raúl: “To je žalosten dan za navijače Real Madrida in za nogometu na splošno. Počivaj v miru Don Alfredo Di Stefano. Bil je vzor in zgled za vsakogar v Real Madridu. Vsa moja ljubezen do njega in njegove družine. Bil je privilegij, da sem lahko porabili vsak trenutek nogometa z njim. Hvala Don Alfredo.”

Beckham: “Smrt Alfreda Di Stefana je zelo žalostna novica. Ljubezen in podpora je sedaj namenjena njegovi družini in klubu.” Michel Salgado: “Eden od največjih v zgodovini nas je zapustil: Don Alfredo di Stefano. Moje sožalje njegovi družini in vsakemu navijaču Real Madrida.”

Amancio: “Zapustil je slavnosti pečat v Real Madridu. Boril se je in ni nikoli obupal. Bil je velik borec, z veliko inteligence.” Michel: “Največji izmed vseh je sedaj večen. Nasvidanje za zdaj Don Alfredo.” Santamaría: “Bil je najbolj popoln igralec kar sem jih kdaj videl. On je spremenil in vnesel revolucijo v nogomet in je veliko naredil za Real Madrid, kot tudi za šport.” Guti: “Pošljem vse moje najboljše želje družini najboljšega vseh časov, Don Alfredo Di Stefano. Hvala za vašo ljubezen in predanost Real Madridu. Počivaj v miru prijatelj.”

Cannavaro: “Počivaj v miru Don Alfredo Di Stefano.” Owen: “Globoko sem užaloščen, da slišim, da je danes umrla legenda Real Madrida, Alfredo Di Stefano.” Figo: “Prijatelj nas je zapustil. počivaj v miru. Vedno boste večni. Moje sožalje družini.”

Roberto Carlos: “V mojih 12 letih v Real Madridu mi je vedno pokazal kako biti nogometaš in kako se zapisati v zgodovino. Vedno mi je izkazoval naklonjenost. To je žalosten dan za mene, ker je bil čudovita, karizmatična oseba, ki se je vedno smejala in je bil vedno ikona za Real Madrid. Počivaj v miru Maestro.” Van Nistelrooy: “Počivaj v miru Alfredo Di Stefano, nikoli te ne bomo pozabili.”

Sporočila košarkarske ekipe
Pablo Laso: “Danes je žalosten dan za vsakega navijače Real Madrid. Alfredo, počivaj v miru. Nikoli te ne bomo pozabili.” Mirotic: “Zbogom Don Alfredo, bela legenda do konca časa. Počivaj v miru.” Llull: “To je žalosten dan. Največji nas je zapustil. Legenda Real Madrida in idol.” Rudy: “Di Stefano je šel v nebesa, ampak njegov spomin bo živel naprej v srcih navijačev Real Madrida.”

Slaughter: “Moje misli so z njegovo družino in vsemi pri Real Madridu. Zbogom najboljši igralec vseh časov in častnemu predsedniku kluba.” Dani Díez: “Don Alfredo Di Stefano, najboljši igralec in oseba, ikona Real Madrida za vedno.”

Sporočila iz nogometnega sveta
FIFA: “Di Stefano: nasvidanje legenda”. Blatter: “Bil je moj najljubši igralec in najbolj popoln igralec kar sem jih kdaj videl. Zapustila nas je legenda, naj počiva v miru.” UEFA: “Nogomet objokuje izgubo Alfreda Di Stefana.” Platini: “Globoko sem užaloščen, da slišim, da je Alfredo Di Stefano, eden resničnih velikanov nogometa, umrl. Osvojil je srca vseh s svojo genialnostjo kot del legendarne ekipe Real Madrida, ki je pustila neizbrisan pečat na evropskem nogometnem zemljevidu s petimi zaporednimi naslovi evropskih pokala.”

Higuain: “Moje misli so z družino Di Stefana, veliki nas je zapustil. Hvala vam za vse.” Granero: “Bil je dah svežega zraka. Toda kakšen dah svežega zraka! Naš grb, v katerega si vnesel toliko slave, je danes v žalovanju. Počivaj v miru.” Callejón: “Počivaj v miru Maestro. Legenda Real Madrida, vedno boš z nami.” Messi: “Danes nas je zapustil eden od velikanov nogometa vseh časov. Njegova legenda bo živel naprej z nami.”

Mourinho: “Bila je neizmerna žalost, ko sem izvedel za smrt Alfreda Di Stefana, ki je bil čudovit človek, ki sem ga imel zadovoljstvo spoznati v času, ko sem bil v Madridu. Moje misli smo pri njegovi družini in prijateljih, ampak tudi to je zelo žalosten dan za nogomet in nogometne navijače, saj smo izgubili zelo posebno osebo.”

Angel Villar: “Največji nas je zapustil, eden največjih vseh časov.” Argentinska nogometna zveza (AFA): “Alfredo Di Stefano, svetovna ikona, je umrl. Nazvidanje za vedno Maestro.” Vicente Del Bosque: “Zelo mi je žal ob izgubi Di Stefana.” Liga Fútbol Profesional: “LFP žaluje ob smrti Dona Alfreda Di Stefana.”

Josep María Bartomeu, predsednik Barcelone: “S slovesom Di Stefana smo izgubili enega izmed nogometnih velikanov. Moje sožalje njegovi družini in Real Madridu, njihovim članom in navijačem.” Atlético Madrid: “Pridružujemo se žalovanju ob smrti Alfreda Di Stefana, častnega predsednika Real Madrida in ene največjih legend v zgodovini nogometa.” Manchester United: “Žalostni smo, da slišim novico o smrti legende Real Madrida, Alfreda Di Stefana. Misli Manchester Uniteda so pri njegovi družini in klubu.”

Cruyff: “Di Stefano je bil moj idol in po njegovi zaslugi se je Real Madrid spremenil v to kar je. Bil je ikona po vsem svetu. On je bil razlika in njegov nogomet bo živeli še skozi stoletja.” Beckenbauer: “Alfredo Di Stefano je bil ne samo legenda Real Madrida, ampak tudi eden najboljših igralcev vseh časov.” Sir Alex Ferguson: “Žalosten sem ob novici o smrti Di Stefana. Vse misli Manchester Uniteda so pri njegovi družini in klubu.”

River Plate: “River Plate se spominja Alfreda Di Stefana, slavnega igralca za klub in častnega predsednika Real Madrida.” Millonarios FC: “Največji vseh časov nas je zapustil. Argentinski igralec, ki je prišel iz River Plata, da nas je pogostili z zlatimi popoldnevi in da je zvečer nosil naš dres. Don Alfredo, svetlolasa puščica, nas je zapustila, ampak njegova legenda, njegova magičnost, njegova postava, ne bodo nikoli pozabljeni. Vsakič, ko bodo Millonariosi šli na igrišče, bo njegov spomin živel naprej.”

Simeone: “Don Alfredo, eden od resničnih velikanov svetovnega nogometa, nas je zapustil.” Valencia: “Radi bi izrekli naše iskreno sožalje družini, sorodnikom in prijateljem Dona Alfreda.” Espanyol: “Čutimo bolečino njegove družine v teh težkih trenutkih.”

Pele: “Zelo sem žalosten, da slišim novico o smrti velikega Alfredo Di Stefano.” Bobby Charlton: “Alfredo je bil eden najboljših igralcev kar sem jih kdaj videl in zelo inteligenten nogometaš.”

Prav tako pa so besede sožalja ob smrti Di Stefana izrazila tudi številni drugi klubi in društva iz Španije in celotnega sveta.