X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

F. Pérez: “Moje neskončna zahvala in spoštovanja do Di Sefana”

Florentino Pérez je spregovoril z novinarji v predsedniški loži stadiona Santiago Bernabeu. To je storil ob Ignaciju Di Stefanu, pri tem pa se je predsednik Real Madrida zahvalil vsem za žalne besede ob smrti Alfreda Di Stefana: “Ti zadnji dnevi so bili polni čustev. Bili so zelo žalostni in zelo boleči dnevi. Najtežja stvar za nekoga je ta, da mora nadaljevati brez nekoga, ki ga ljubi. Ne bo lahko za njegovo družino, za mene in za vse navijače Real Madrida, živeti brez njega, brez izjemnega človeka v vsakem pogledu.”

“Tolaži nas, da vemo, da bo njegov spomin živel večno in da nam bo pomagal v pravo smer. Ker Alfredo Di Stefano je bil veliko več kot le zgodovinski nogometaš, bil je velik del tega kluba in njegov vpliv je spremenil in vnesel revolucijo v nogomet. To so bili težki dnevi za njegovo družino in za vse nas, ampak vam moram povedati, da še nikoli nisem bil bolj ponosen, da sem imel čast biti blizu njega in da sem bil njegov prijatelj.”

“Spoštovanje in priznanje po vsem svetu, ki smo ga lahko čutili za njega in za njegov spomin v vsej teh dneh nam je omogočilo, da se prikaže prava razsežnost Alfreda Di Stefana. Univerzalni igralec, ki podrl vse ovire po vsem svetu.”

“Želim, kot predsednik Real Madrida, izraziti svojo popolno hvaležnost. Moj govor tukaj je ena od neskončnih zahval. Najlepša hvala vsem iz celotnega sveta, ki ste delili z nami spomine in imeli tople besed za tega velikana v svetu nogometna. Hvala vsem igralcem in ekipam, ki so se ga spomnili. Zahvala gre tudi klubom, predsednikom in direktorjem, ki so nas spremljali tukaj, ali na daljavo.”

“V teh zadnjih dneh so svojo veličino pokazali tudi naši tekmeci na igrišču, ki so priznavali našo legendo. Zaradi teh neverjetnih nogometašev, ki so ponudile svoje misli in za navijače, ki so nas spremljali in se poslovili od njega na zadnji poti.”

“Želim dati posebno omembo njegovemu veličanstvu, kralju Felipeju VI. Njegova prisotnost pri kapelici samo dokazuje kako obsežen je tisto, kar je Alfredo Di Stefano pomenil v življenju veliko Špancev, ko je ta država preživljala zelo težke čase.”

“Prav tako se zahvaljujem vsem institucijam in organizacijam, ki so poslale svoje sožalje in podporo. In enako vsem predstavnikom iz političnega, pravnega, kulturnega, gospodarskega in družbenega življenje te države, ki so nas spremljali v teh dneh. Moja posebna zahvala in njegove družine gre tudi skupnosti Madrid in njenemu predsedniku in občini Madrid ter županji.”

“Hvala tudi strokovnjakom Samur, vodjam in osebju v bolnišnici Gregorio Marañón. Predvsem na oddelku za kardiologije, za njihovo brezhibnem strokovnost in nego, ki so jo pokazali ob oskrbi našega častnega predsednika.”

“Bili so dnevi solz, vendar smo tesno čutiti žalost celotnega nogometnega sveta in šport na splošno. Od predsednika FIFA Josepha Blatterja, od predsednika UEFA Michela Platinija, od predsednika RFEF Ángela Maríe Villarja, od predsednika LFP Javierja Tebasa in od predsednika AFE Luisa Rubialesa.”

“Prav tako bi se rad zahvalil za delo vseh medijev, ki so omogočili zadnje slovo Alfreda Di Stefana in ga delili po vsem svetu. Opravili ste izredno delo, z neizmerno občutljivostjo in tako njegova družina in sam sam bil ob tem čustven, za kar smo vam zelo hvaležni.”

“Na koncu želim poudariti tudi ogromen trud zaposlenih v Real Madridu. Za njih so bili žalostni dnevi in brez dvoma so delali po svojih najboljših močeh, da bi se poslovili od častnega predsednika. Danes bi bil Alfredo Di Stefano ponosen. Prav tako vas moram spomniti, da me je kot navijača Real Madrida napolnil s čustvi vsak od navijačev, ki je prišel na Santiago Bernabéu, da bi izkazal svoj zadnji poklon in napisal besede slovesa v njegov spomin.”

“Mnogi od njih ga niso videl igrati, vendar pa so se očitno zavedali univerzalne transcendence, ki jo je imel Alfredo Di Stefano za Real Madrid in za nogometni svet. Alfredo Di Stefano je del našega grba. Kot veste, je tudi ko je videl svojo zadnjo tekmo njegovega Real Madrid, videl njegovo zmago in duh ekipe, ki se ne preda do konca, kar je tudi zaščitni znak kluba.”

“Bil je sposoben osvojiti še en naslov Lige prvakov in kot pravi pesem La Decima, “sedaj teče Puščica”. Puščica, ki bo tekal v Real Madrid zavedno. Najlepša hvala vsem in zbogom Alfredo.”

Ignacio Di Stefano: “Hvala vsem iz srca”
“Te dni smo bili močno prizadeti in lahko rečemo le hvala. Čeprav je bilo v zadnjih nekaj mesecih zdravje mojega očeta slabše, je še vedno sijal in bil srečen. Pred nekaj dnevi je praznoval svoj 88. rojstni dan, obkrožen z družino in prijatelji. Njegova želja in naša je bila, da bi še naprej delil srečo skupaj z družino, ki še naprej raste in ščiti vrednote, ki jih je moj oče prenašal.”

“V imenu moje družine želim izkazati zahvalo, predvsem Real Madridu in njegovemu  predsedniku Florentinu Pérezu. Ne samo zato, ker je omogočil mojemu očetu, da je imel čast biti v kraju, ki je bila njegov dom, ampak tudi zato, ker mu je omogočil, da vodi izredno življenje. Za njega je bil ogromen ponosa, da je bil častni predsednik Real Madrida.”

“Moj oče bo za vedno ljubljen s strani vseh, zaradi česar je celotna družina srečna. Kar je ljubil najbolj sta bila Real Madrid in nogomet. Ljubil je ta klub in žogo bolj kot vse ostalo. Brez dvoma, danes bi bil ponosen, da bo večno ostal v srcih veliko ljudi in da vsi vedno kaj je mislil.”

“Sedaj se je pridružil moji materi in sestri, in od tam nam bo dajal vso moč, da bi se še naprej borili za svoje sanje. Bili so težki časi, ampak hvala vsem iz srca in še posebej družini Real Madrid.”