X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ancelotti

Carlo Ancelotti bo začel svojo drugo sezono na klopi Real Madrida in to bo začel kot evropski prvak. Priložnost osvojitve šestih naslovov je velika motivacija za ekipo, ki jo vodi. V torek (20:45) bi beli lahko osvojili že prvi naslov, evropski supepokal. Trener kraljevega kluba je v intervjuju za UEFO analizirali lansko sezono in sezono, ki se bo sedaj začela: “Sevilla se je letos nekoliko spremenila, vendar pa bo enako kot v vseh finalih, tudi tokratni evropski superpokal zelo težek. Ekipa je bolj samozavestna po osvojitvi La Decime.”

Superpokal je prva tekma v Evropi v letošnjem letu. Kako pomembna je tekma v smislu ugotovitve nivoja, ki ga lahko pričakujete v sezoni?
To je zelo pomembna tekma, ker je finale mednarodnega tekmovanja. To je nekaj posebnega, saj je to prva uradna tekma po svetovnem prvenstvu, na kateri bo igralo kar nekaj mojih igralcev. Ne bo se enostavno pripraviti na tekmo, vendar želimo zmagati.

V Milanu ste osvojili dva naslova superpokala po dveh naslovih Lige prvakov. Kaj bi vam pomenilo, če vam to uspe ponovno v Cardiffu?
To je tisto zaradi česar smo tukaj. Ko igraš v finalu, se pripravljaš, da zmagaš in daš vse od sebe. Kot v vseh finalih, bo tudi tokrat zelo težko, čeprav smo morda favoriti, ker smo Real Madrid.

Kaj menite o Sevilli?
Moštvo je bilo dobro sezono. Je osvojila Ligo Evropa s skupino igralcev, ki so dobro delali kot ekipa in so zasluženo osvojiti naslov. Sevilla se je letos nekoliko spremenila. V nekaterih pogledih je to neznana ekipa v tem trenutku, ker so izgubili nekaj pomembnih igralcev, spret drugi so prišli. Bomo videli, kaj se bo zgodilo.

Kakšni so izzivi trenerja, ki se mora soočiti s sezono, ki se začne z naslovom kot je ta v igri? Ali bo ta tekma spremenila način priprave na sezono?
Ne. Priprave na sezono se se spremenile samo zato, ker smo morali dati igralcem, ki bili na svetovnem prvenstvu, odmor do 5. avgusta. Tako, da nismo imeli veliko časa za pripravo na tekmo. Morali bomo dati vse od sebe v avgustu, da poskušamo pripraviti igralce kar se da dobro na novo sezono.

Kakšne so sedaj vaše misli o uspehu Real Madrida v lanski sezoni, pote ko ste imeli čas za razmislek o vsem tem?
Imeli smo dobro sezono, saj smo osvojili naslov Copa del Rey in naš najpomembnejši cilj, naslov Lige prvakov. Takoj, ko smo osvojili naslov, smo začeli razmišljati že o sezoni, ki je pred nami in o pokalih, ki si jih želimo osvojiti. To je filozofija Real Madrida. Vedno obstaja želja, da se izboljša zgodovina kluba.

Pred finalom Lige prvakov ste nam povedali, da je glavna naloga trenerja pred tekmo te vrste, da prepreči pritisk na ekipo. Kako ste to dosegli v Lizboni?
Ekipa se je dobro pripravila na tekmo, predvsem s psihološkega vidika. Bil je prisoten potreben in nujen pritiska za igranje takšne tekme. Ničesar me ni posebej skrbelo na ali izven igrišča. Ekipa ni nikoli izgubil svoje glave, niti takrat, ko smo rezultatsko zaostajali.

Kaj vas je najbolj navdušilo v vaši ekipi na tej tekmi?
Najbolj pomembna stvar je bila, da smo ohranili našo vero v zmago vse do zadnje sekunde, z veliko intenzivnostjo in koncentracijo. Mislim, da je bil to ključ do zmage. Morala je bila visoka v vsakem trenutku tekme. Ni bilo trenutki v katerih bi koncentracija ekipe padla, tudi ko smo izgubljali.

V lanski sezoni ste osvojili svoj ​​tretji naslov Lige prvakov kot trener in vaš peti skupno. Kako posebna je bila ta zmaga?
To je bilo zame pomembno predvsem zato, ker smo bil v lanski sezoni odločeni, da osvojimo La Decimo. Hotel sem ta naslov in klub ga je želel. Osvojiti zgodovinsko La Decimo je brez dvoma največja zmaga, ki si jo lahko kdorkoli želi. To ni bil uspeh posameznika.

Z novo sezono pred vrati, se poraja vprašanje, kaj bo storila ekipa, da bi poskusila uspešno obranili naslov Lige prvakov?
Nobeni ekipi v zgodovini še ni uspelo obraniti naslova. Vemo, da bo zelo težko. Naše izhodišče je dejstvo, da je ekipa še bolj samozavestna. Bolj samozavestna je prav zaradi nedavnega uspeha. Mislim, da nam to daje nekaj dodatnega za to sezono Lige prvakov.

Kaj je skrivnost osvojitve toliko naslovov kot ste jih vi?
Skrivnost zmage je, da ni nobena skrivnosti. Morate imeti ambicije, željo in predanost, in nič od tega ni skrivnost.