X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Arbeloa

Álvaro Arbeloa je v intervjuju za UEFA govoril o finalu evropskega superpkala in o uspehih v lanski sezoni. Pred prihajajočo tekmo proti Sevilli v Cardiffu je pojasnil: “Te tekme na začetku sezone so različne. Zagotovo bomo videli veliko priložnosti, upam, da bo privlačna tekma in da bo zmagal Real Madrid.”

Je pomembno zmagati superpokal, da bi imeli dober začetek sezone?
Vedno je pomembno osvojiti naslov. Res da gre za evropski superpokal, vendar pa to ne pomeni, da ekipa ne želi osvojiti tudi drugih naslovov. Zagotovo bo težko, vendar bomo dali vse od sebe. Lačni smo osvojitve veliko naslovov in sedaj imamo že eno priložnost. Upamo, da bomo osvojili večino možnih.

Kaj menite o Sevilli?
Imeli so dobro sezono in so zasluženo osvojili UEFA Ligo Evropa. Težko bo za nas, saj je veliko igralcev igralo na svetovnem prvenstvu in smo zaradi tega v nekoliko slabšem položaju, zato se bomo morali zelo močno potruditi.

Kakšen tip tekme pričakujete v Cardiffu?
Te tekme na začetku sezone so različni, nobena ekipa še ni v popolni pripravljenosti in bomo zagotovo videli več priložnosti, kot jih je recimo bilo v obeh evropskih finalih. Upam, da bo privlačna tekma in da bo zmagal Real Madrid.

Kako pomembno je za klub, da se borijo za novo evropsko lovoriko?
Seveda je to zelo pomembno. Prestiž Real Madrida je bil vedno rezultat njegovih zmag v Evropi. Za ta klub in za te igralce je zelo pomembno, da imamo možnost se boriti za evropski naslov in da ga tudi lahko osvojimo.

Kakšne so vaše misli o uspehu Real Madrida v lanski sezoni?
Bila je zelo dobra sezona. Osvojili smo dva naslova, med tem je tudi tako želena La Decima. Moramo biti zelo zadovoljni s tem po prihodu Ancelottija in številnih novih igralcih.

Bilo je veliko govora o La Decimi. Ste se oddahnili, ko ste jo osvojili?
Več kot samo olajšavo, predvsem pa veselje. Res je, da smo dolgo naskakovali ta naslov. Vedeli smo kaj to pomeni ne le za klub, temveč za vse naše navijače in veselje z njimi je nekaj, kar ne bomo nikoli pozabili.

Začeli ste svojo profesionalno kariero pri Real Madridu. Kako posebno je bilo, da ste osvojil Ligo prvakov s to ekipo?
Vedno pravijo, da je igranje v Real Madridu vrh kariere, ampak predvsem pa je najbolj pomembna stvar, da osvajaš lovorike z Real Madridom. Pred tem smo osvajali La Lige, Cope del Rey, itd, ampak dokler ne osvojiš Lige prvakov, se ti zdi kot da nekaj manjka. Ko osvojiš ta naslov z Real Madridom, potem je to vrhunec kariere za igralca in upajmo, da bomo lahko to ponovili tudi v prihodnje.

Kako mislite, da je Real Madrid uspelo zmagati v tako tesnem finalu?
Vedno smo verjeli vase in v to, da lahko zmagamo tekmo. Izenačitev v zadnjem trenutku nam je dalo veliko vzpodbudo. Prav tako smo imeli v podaljšku tudi več energije. Želja po zmagi La Decime nam je dal dodatno vzpodbudo, ki smo jo potrebovali za zmago.

Kakšen je Ancelotti kot trener in kako vam je pomagal pri uspehu v lanski sezoni?
Lahko povem, da je zelo izkušen, da točno ve kaj mora povedati, nikoli ne izgubi razuma in to je prenesel na nas v težkih trenutkih. Bil je zelo pomemben in prav tako je zelo dobro delal taktično z ekipo, v katero je vnesel svoj slog igre. Vse je osvojil že kot trener in kot igralec, kar vam veliko pove o njem.

Kaj menite, da bo ekipa morala storiti, da bi letos še enkrat osvojila Ligo prvakov?
Zelo težko bo osvojiti Ligo prvakov. Moramo ohraniti visoke standarde. Lani smo se uvrstili v finale in v preteklih treh smo se uvrstili v polfinale, in mislim, da je to način, da to ponovno storimo. Mislim, da je zelo težko zmagati, vendar pa mora biti Real Madrid vedno tam.