X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Sevilla: Prvaki evropskega superpokala

photobucket.com

Vse je potekalo brezhibno na stadionu Cardiff. Če bi kdo zagotovoil navijačem Real Madrida, kako bo potekala tekma, že pred samo tekmo, potem bi ti zagotovo podpisali za takšen razplet. Real Madrid si je v minuli sezoni priigral tako dolgo težko pričakovan deseti naslov evropskega prvaka, Sevilla pa je bila najboljša v Evropski ligi. Beli so na otvoritvi sezone premagali Sevillo z 2-0, potem ko je oba gola dosegel Cristiano Ronaldo in tako osvojil svoj ​​drugi naslov evropskega superpokala ter s tem še enkrat več pokazali vso svojo premoč na stari celini. Poleg tega smo so navijači Reala prvič v akciji videli 2 novi okrepitvi pred to sezono, Kroosa in Jamesa, ki sta debitirala v prvi postavi kraljevega kluba. Sezona se ne bi mogla začeti na boljši način, potem ko je prva lovorika v sezoni že v vitrinah. kljub temu, pa se bo Real v letošnji sezoni boril še za preostalih 5 možnih lovorik.

Strateg aktualnih evropskih prvakov Carlo Ancelotti je upravičil svoje napovedi in je od prve minute na igrišče poslal obe zveneči okrepitvi s tega prestopnega roka, Jamesa Rodrigueza in Tonija Kroosa. Že v četrti minuti je imel Real Madrid svojo prvo priložnost za zadetek., potem ko je Cristitano Ronaldo poskusil s strelom od daleč, njegov strel pa je obranil Beto. V 12. minuti je s precejšnje daljine poizkusil Gareth Bale, žoga je zadela nekoga od Andaluzijcev, spremenila smer, vendar ni ogrozila vratarja Beta. Le nekaj minut kasneje je Cristiano Ronaldo izvajal prosti strel z desnega roba kazenskega prostora, žoga pa se je po dotiku živega zidu znašla le na vrhu mreže. Do 20. minute je najprej Bale po dolgi podaji Ronalda prišel do žoge v kazenskem prostoru, a je njegov udarec blokiral Denis Suárez, na drugi strani pa je po napaki Daniela Carvajala do žoge prišel Vitolo, z lahkoto šel mimo Pepeja, a je njegov strel ob bližnjo vratnico zaustavil Iker Casillas. V 26. minuti pa nova priložnost za Real. Ronaldo se je po podaji Karima Benzemaja mojstrsko prebil pred Beta, a je nato le nastreljal portugalskega rojaka. Čez štiri minute je Ronaldo popravil “napako”, potem ko je žogo po izjemni podaji Bala z leve strani pričakal na daljši vratnici, od koder jo je poslal za hrbet Beta. Sevilla je imela lepo priložnost za izenačenje že v 34. minuti. Po zmedi v kazenskem prostoru Reala je na levi strani do žoge prišel Carrico, a se je z obrambo izkazal Casillas. Do polčasa si večjih priložnostih ni priigrala več nobena ekipa.

Real je v drugem polčasu hitro povišal vodstvo in praktično odločil tekmo. Benzema je v 49. minuti na levi strani kazenskega prostora v ogenj poslal Ronalda, ki je z diagonalnim strelom pod prečko še drugič ukanil Beta. Ritem je v nadaljevanju nekoliko padel, Real pa je brez težav branil prednost. V 64. minuti je do prvega strela na tekmi prišel tudi Benzema, čigar strel je z zadnjimi močmi obranil portugalski vratar Seville. V 68. minuti je z roba kazenskega prostora silovito sprožil James Rodriguez, vendar je bil Beto na mestu. Sevilla je bila še najbližje častnemu zadetku v 89. minuti, ko je Krychowiak silovito sprožil z okoli 20 metrov, a se je Casillas izkazal s parado. Na drugi strani pa je v zadnjih trenutkih sodnikovega podaljška še enkrat zagrozil Bale. Že pred koncem tekme so na stadionu v Cardiffu odmevali napevi “Campeones, campeones!”, po zadnjem sodnikovem žvižgu pa se je slavje preneslo tudi a igrišče. Real Madrid je tako začel sezono na enak način kot jo je končal, z evropskim naslovom.

Stadion: Cardiff, Wales
Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)
Real Madrid 2-0 Sevilla
Cristiano Ronaldo 30., 49.

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao (84./Coentrao); Kroos, Modrić (86./Illarramendi); Bale, James Rodriguez (72./Isco), Ronaldo; Benzema.

Sevilla: Beto, Coke (84./Figueiras), Fazio, Pareja, Fernando Navarro; Krychowiak, Carrico; Vidal (66./Aspas), Denis Suarez (79./Reyes), Vitolo; Bacca.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com