X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo dosegel 70 gol v evropskih tekmovanjih

Z dvema zadetkoma v evropske superpokalu je Cristiano Ronaldo sedaj dosegel že 70 zadetkov v evropskih tekmovanjih. Portugalski igralec nadaljuje z rezervacijo svojega ​​prostora v zgodovini in je že drugi najboljši strelec v UEFA evropskih klubskih tekmovanjih, pred njim pa je samo še legendarni Raúl, ki je dosegel 77 zadetkov. Cristiano Ronaldo si drugo mesto deli s Filippom Inzaghijem.

Napadalec belega baleta je do sedaj dosegel 68 zadetkov v Ligi prvakov, temu dosežku pa je sedaj dodal še dva zadetka iz evropskega superpokala. 54 od svojih 70. zadetkov v Evropi jih je dosegel v dresu Real Madridu, medtem ko je preostalih 16 dosegel v dresu Manchester Uniteda.

Brezhiben v finalu
Cristiano Ronaldo je ponovno zadel na tekmi, kjer se je odločalo o naslovu, potem ko je za Real Madrid zadel na vseh štirih finalnih tekmah, ki jih je igral: Copa del Rey (2011 in 2012), Liga prvakov (2014) in nedavni evropski superpokal.

Poleg tega je Cristiano Ronaldo šele peti igralec Real Madrida, ki je dosegel vsaj dva gola v evropskem finalu, potem ko je pred njem to uspelo še Rialu, Di Stéfanu, Valdanu in Puskasu. Ronaldo, ki je bil zadnji igralec Real Madrida, ki je dosegel zadnji zadetek v zadnji sezoni v finalu Lige prvakov, je bil sedaj tudi prvi, ki bil natančen v novi sezoni, tokrat za osvojitev še enega naslova.