X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

C. Ronaldo kandidat za evropskega nogometaša leta

Cristiano Ronaldo je bil izbran kot eden od treh kandidatov za prestižno nagrado najboljšega igralca v Evropi. Zmagovalca bo Uefa razglasila 28. avgusta, ko bo v Monacu tudi žreb Lige prvakov.

Manuel Neuer in Arjen Robben sta preostala dva kandidata, ki se še potegujeta za prestižno lovoriko, ki je nastala na pobudo predsednika zveze Michela Platinija, v sodelovanju z evropskimi športnimi mediji (ESM).

Finalni izbor bo potekal po zanimivem konceptu, saj bodo novinarji na gala prireditvi preko posebnega elektronskega sistema v živo oddajali glasove, zato bo zmagovalec izbora znan neposredno na mestu dogajanja oziroma po drugačnem konceptu kot v izborih FIFA, v katerih so glasovi prešteti in zbrani že pred sklepno prireditvijo. Novinarji bodo na zaključni prireditvi kandidatom podeljevali po tri, dve in eno točko.

Cristiano Ronaldo ima za seboj fantastično klubsko sezono, v kateri je z Realom osvojil Ligo prvakov in pri tem dosegel rekordnih 17 zadetkov. Sezono 2013/14 je končal z 51 doseženimi zadetki, pri čemer jih je 31 dosegel v španskem prvenstvu in si s tem delil nagrado zlati čevelj, ki jo prejme najboljši evropski strelec nacionalnih prvenstev.