X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ancelotti

Carlo Ancelotti je stopil pred novinarje na Valdabebasu dan pred prvo tekmo španskega superpokala. Italijanski trener, ki je napovedal, da “bo Casillas začel tekmo,” je analiziral prvo tekmo španskega superpokala proti Atléticu na Santiago Bernabéu: “Ni favorita v tem dvoboju. Gre za dvoboj na dve tekmi, 180 minut in zato se moramo dobro pripraviti. Prva tekma ne bo odločilna, ampak bomo poskušali prevzeti vodilno vlogo in prikazati dobro predstavo.”

“Atlético se je nekoliko spremenil, ker so podpisali z nekaterimi odličnimi igralci. Njihov slog igre se ni spremenil in bo zato težka tekma, kot so bile v lanski sezoni. Ne bom igral z enako ekipo na obeh tekmah. Medtem, ko bodo nekateri igrali na prvi tekmi, bom v peterk opravil nekaj sprememb.”

Vloga navijačev
“Na stadionu Santiago Bernabéu bo fantastično vzdušje kot vedno, saj je le derbi. Navijači so vsi zelo navdušeni in naši navijači nam bodo pomagali na prvi tekmi proti Atléticu.”

“Podpisali smo s tremi igralci, ki bodo prinesli še večjo kvaliteto v ekipo in zato imamo boljšo ekipo kot v lanski sezoni, ampak, da bi uživali v tej kakovosti, moramo še trdo delati. Ta teden se začne prvenstvo in ekipa je pripravljena. Nimamo poškodb in vsi igralci so na voljo za igranje.”

Začetna postava na prvi tekmi superpokala
“Še vedno se nisem odločili in je zato ne bom povedal, ker je še vedno nisem povedal igralcem. Casillas bo začel v golu. Iker dobro trenira. Vsi imamo zaupanje v njega, potem pa bomo videli kdo bo igra na prihajajočih tekmah.”

Vloga Kroosa
“On nam bo dal še več kakovosti in sposobnosti, da zadržimo posest žoge ter igramo bolj neposredno do napadalcev. Prav tako pa prinaša ekipi na igrišču tudi svoje izkušnje.”

Zadovoljen s Jamesom
“Proti Sevilla je spremenil svoj običajno igralno mesto in potrebuje čas, da se navadi na to. Trudimo se s tem igralnim mesto, pri čemer nima težav, a potrebuje se le navaditi na takšno nekoliko globlje igranje. Ne zamuja ničesar. Bilo je veliko sprememb za njega. Zelo smo zadovoljni s tem kar počne in smo prepričani o tem kaj bo počel v prihodnosti.”

Situacija okoli Di Marie
“Je na voljo kot vsi ostali. Lahko da bo začel tekmo, ali pa tudi ne. Ne vem kako se bom odločil. Vem samo, da trenira in da je pripravljen na igranje na tekmi. Enako bo ostalo do 31. avgusta, nato pa bomo videli, če bo ostal ali bo odšel.”

Možna sprememba sistema
“Na sredini morajo biti napadalni igralci bolj dinamični, hkrati pa mora biti igralec, ki je bližje centralnima branilcema taktično hiter in mora podajati žogo hitro in odločno. Nisem razmišljal o spreminjanju sistema. Bom uporabil enak sistem kot lani. Na sami tekmi bom lahko kaj spremenil, vendar le na določenih točkah tekme.”

Prestop Diega Lópeza
“Nihče ni prisilil Diega Lópeza, da odide. Odločil se je zamenjati ekipo in njegov odhod ni športne narave. Lani smo imeli dva dobra vratarja in enako imamo letos.”