X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Modrićevi 2 leti v Real Madridu

"

V 106 tekmah je kot igralec Real Madrida osvojil Ligo prvakov, španski kraljevi pokal, evropski superpokal in španski superpokal.

Modrićev čas pri Real Madridu bi lahko poimenovali samo uspeh. Hrvat, ki je za Real odigral 106 tekem in dosegel 6 zadetkov, je pred pričetkom njegove tretje sezone pri klubu in je osvojil vsaj eno lovoriko na sezono.

Debitiral je 29. avgusta 2012 na povratni tekmi španskega superpokala proti Barceloni in takoj začel s lovoriko. Naslednje dve lovorike je osvojil lansko zgodovinsko sezono. V bistvu, španski pokal in Liga prvakov še nikoli nista bili osvojeni v isti sezoni.

In tudi to sezono je začel na najlepši možni način, s še eno lovoriko: evropskim super pokalom, na tekmi proti Sevilli. To je bila njegova četrta lovorika s klubom.

Specialist za doseganje golov izven kazenskega prostora

Luka Modrić je vseh 6 golov dosegel izven kazenskega prostora. Njegov gol na Old Traffordu proti Manchester Unitedu, ki je ekipo popeljal v četrtfinale, je bil nepozabljiv. Zadel je še proti Zaragozi, Mallorci, Malagi, Kobenhavnu in Getafeju.

Hrvat je sodeloval tudi v klubskem največjem dosežku: osvojitev Decime v Lizboni. Prav on je izvajal kot, po katerem je Sergio Ramos dosegel zgodovinski gol proti Atleticu. Gledalci na Bernabeu so z njegovo igro tako navdušeni, da ga je na konferencah pohvalil tudi trener Ancelotti: “Modrić je neverjeten in si zasluži ovacije z Bernabea.” Zagotovo to niso bile njegove zadnje.