X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-1 Atletico Madrid

photobucket.com

Na prvi uradni tekmi v novi sezoni je na stadionu Santiago Bernabéu Real Madrid remiziral z Atleticom. Zmagovalec španskega superpokala bo tako znan v petek na stadionu Vicente Calderón. Tekma je bila zelo izenačena in trda, nenazadnje je bil v igri naslov. Beli balet je povedel z golom Jamesa Rodrigueza, prvega v dresu Real Madrida, za končnih 1:1 pa je zabil Raul Garcia. Tekma bi se lahko končala drugače, potem ko je Suárez po strelu Carvajala v 90. minuti več kot očitno igrali z roko, a delilec pravice Fernández ni pokazal na strel iz bele točke.

Tako Carlo Ancelotti kot Diego Simeone sta stavila na znan koncept. Real je začel v osnovni postavitvi 4-3-3, ob standardni zadnji vrsti in napadalnem trojcu so vezno linijo tokrat sestavljali Xabi Alonso, Luka Modrić in Toni Kroos. Srečanje se je začelo s pobudo Reala, ki pa ni obrodila sadov v obliki nevarnejših strelov ali konkretnih priložnosti. Gostje so disciplinirano branili svoja vrata in nalete domačih ustavljali tudi s precej grobimi starti. Že v prvih minutah sta “porumenela” Koke in Guilherme Siqueira, prvi je podrl Pepeja, drugi pa z visoko dvignjeno nogo ustavil prodor Garetha Bala. Sodnik Fernández se je Brazilca usmilil in mu pokazal le rumeni karton. Po uvodnih minutah je Atlético le nekoliko lažje zadihal in tudi prišel do prve polpriložnosti, ko je po protinapadu zaključil Saúl Ñíguez. Sredi prvega polčaso so imeli gostje še eno priložnost, potem ko je Mandžukić žogo z glavo poslal točno v roke španskega vratarja. Na drugi strani je bil Real še najbližje zadetku po dobrem skoku Cristiana Ronalda, vendar Portugalec žoge ni uspel usmeriti proti vratom. Pred tem pa je s strelom z roba kazenskega prostora poskusil tudi Bale.

Že takoj na začetku drugega polčasa so navijači Reala doživeli presenečenje, saj je v slačilnici ostal Cristiano Ronaldo, ki ga je nadomestil James. Portugalec v nadaljevanju ni zaigral, ker je začutil bolečine v stegenski mišici, zarqadi česar Ancelotti ni želel tvegati hujše poškodbe. Beli so hitro prišli do obetavne priložnosti, toda Moyà je bil dobro postavljen ob močnem strelu Bala, po podaji Danija Carvajala. Sledilo je nekaj živčnih minut, ko je najprej Mario Suárez podrl Kroosa, nato pa je zavrelo po ostrem dvoboju Mandžukića in Sergia Ramosa, ko je Španec živčno odreagiral. Malce več je začel kazati tudi James in v 69. minuti je izsilil prekršek na robu kazenskega prostora, po katerem je Real prišel do izjemne priložnosti. Poskusil je Bale, Moyà je močan strel odbil, a točno na nogo Kroosa, ki pa je hitro žogo iz ugodnega položaja z volejem poslal čez gol. Nemec je kmalu še enkrat zapretil, tokrat si je lepo priigral prostor za strel s 16 metrov, toda slabo zadel žogo. V skoku je do strela prišel tudi Karim Benzema in meril previsoko. V nadaljevanju je Ancelotti v igro namesto Modrića poslal Ángela di Marío. Argentinec je brž poživil igro domačih, ki so v 81. minuti vendarle prebili bunker Atlética. Kroos je ponovno prišel do odbite žoge in tokrat na desni našel Carvajala, slednji je podal v sredino do Benzemaja, Francoz ni prišel do strela, zato pa je iz bližine zadel James s pomočjo odboja od Ansaldija. Atlético je nato zaigral precej bolj napadalno in dlani Casillasa je z razdalje ogrel Griezmann. V 88. minuti je po še enem kotu gostov, obramba Reala slabo reagirala pri bližnji vratnici, pred vrati je namreč sam ostal García in bil dovolj priseben, da je zlahka zadel. Atletico se je zatem ponovno potegnili pred svoj gol, pri branjenju remija jim je na pomoč priskočil tudi delilec pravice Fernández. Slednji je v 90. minuti spregledal očitno igro z roko Suáreza po strelu Carvajala in tako domače prikrajšal za nesporno enajstmetrovko. Tudi v dodatnih treh minutah je Katalonec dvakrat razjezil domače občinstvo. Najprej je pustil prednost ob prodoru Di Maríe v kazenski prostor, nato pa ni zapiskal, ko je motivirani Argentinec izgubil žogo. Povsem v zadnjih sekundah je imel Kroos žogo v nogah približno 20 metrov od vrat, Fernández pa se je odločil zaključiti tekmo 20 sekund pred iztekom triminutnega dodatka. Zmagovalca dvoboja bo tako dala tekma na Vicente Calderónu.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Javier Estrada Fernandez
Real Madrid 1-1 Atletico Madrid
James Rodriguez 81.; Raul Garcia 88.

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos , Marcelo, Kroos, Xabi Alonso , Bale, Modrić ( 78./di Maria), Ronaldo ( 46./James Rodriguez), Benzema.

Atletico Madrid: Moya, Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira ( 63./Ansaldi), Gabi, Suarez , Koke , Saul Niguez ( 57./Griezmann), Raul Garcia , Mandžukić ( 78./Raul Jimenez).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com