X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo najboljši nogometaš v Evropi

Cristiano Ronaldo je prejel nagrado za najboljšega nogometaša v Evropi v sezoni 2013/14 na gala prireditvi v Monaku. Napadalec Real Madrida, ki je bil na koncu boljši Neuerja in Robbena, je prejel največ glasov od 54. novinarjev iz vsake od držav, ki igrajo pod okriljem UEFA.

Portugalski reprezentant je imel v lanski sezoni za seboj izjemno sezono, v kateri je z ekipo osvojil naslov Lige prvakov in naslov Copa del Rey. Na individualni ravni je bil najboljši strelec Lige prvakov s 17. zadetki (nov rekord v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju), najboljši strelec španskega prvenstva z 31. zadetki, s čimer je tudi osvojil nagrado Zlata kopačka (delil si jo je z Luisom Suárezom).

Hvaležen soigralcem
“Bilo je fantastično leto na kolektivni ravni. Igram za najboljšo ekipo na svetu in možno je obraniti naslov. Zelo sem vesel. To nagrado bi rad posvetil vsem mojim soigralcem, ki so mi pomagali jo osvojiti in vsem, ki ste verjeli vame,” je dejal čustveno ganjen napadalec Real Madrida.

Cristiano Ronaldo je tako prejel prestižno lovoriko, ki so jo ustvarili predsednik UEFA Michel Platini, v sodelovanju z evropskimi športnimi mediji (ESM).