X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Xabi Alonso

Xabi Alonso je danes spregovoril z novinarji v novinarskem središču Santiago Bernabéu. Baskovski igralec se je pri tem poslovil od navijačev Real Madrida: “Želim se zahvaliti navijačem. Od prvega dneva so mi pomagali, da sem se počutil kot doma in so mi dali spoštovanje in toplino, ki jo igralec potrebuje. Zapuščam to ekipo, ampak nikoli ne bom nehal biti del družine Real Madrida.”

“Bilo je pet čudovitih let. To je žalosten dan, saj zapiram čudovito poglavje. Odlično sem se imel tukaj, osvojili smo velike stvari in sedaj odpira novo poglavje. To je bila moja najtežja odločitev kar sem jih kdaj sprejel, saj odhod iz Real Madrida ni nikoli lahek. Dobro sem premislil in sem želel biti iskren do Real Madrida in do sebe. Moraš vedeti kdaj reči zbogom in mislim, da je to najboljši trenutek za to.”

“Klub ni želel, da grem, ampak je bila to moja odločitev in sem jih zato zaprosil za razumevanje. S spoštovanjem in dobro komunikacijo, se klub ni strinjala z mojo idejo, ampak so razumeli mojo potrebo po začetku novega poglavja, začetku iz nič v novem klubu.”

Hvala Florentinu Pérezu
“Moram se zahvaliti vsem, ki so mi pomagali. Kot prvo Florentinu Pérezu in Joséju Ángelu Sánchezu. Fantastično sta me obravnavala v preteklih letih. To je bil odnos spoštovanja, kar je zame zelo pomembno in je nekaj kar sem zelo cenil. To bom imela s sabo celo življenje, kot na vzor za način, kako je potrebno narediti stvari.”

“Prav tako gre zahvala tudi trenerjem, ki sem jih imel. Dovolili smo mi rasti in se učiti o tem športu ter so mi dali pomen v največjem klubu na svetu. Sem boljši nogometaš, kot takrat, ko sem prišel. Zahvala gre tudi mojim soigralce, saj brez njih ne bi ničesar osvojil. La Decima je bil cilj, sanje za vsakogar po tako dolgem časa truda. Hvala vsem zaposlenim v klubu, ki so pomagali meni in moji družini, da je bilo vse lažje v tem mestu.”

Njegov čas z Real Madridom
“Vedno ga vidiš po eni strani od daleč. Potem pa, ko prideš v njega, se šele zaveš kako velik je in kako pomemben je. To je največji klub na svetu in ima takšno zgodovino z razlogom. Bil je ponos in privilegij biti del tega kluba. Santiago Bernabéu je zelo poseben in moji spomini bodo večni. Sedaj sem samo še en navijač več.”

Sedanja ekipa
“Real Madridu je uspelo dobiti vrhunskega igralca v Kroosu. Oba sva veliko igrala. To ni reakcija jeze. Imel sem zaupanje kluba in trenerja. To je še vedno ekipa, ki je še boljša kot v lanski sezoni. Mislim, da se ne bo poznala moja odsotnost.”

“Prepričan sem, da se bo boril za vse naslove. Je najboljša ekipa z igralci svetovnega razreda na vseh igralnih mestih. Dobro se je ekipa ujela z novimi igralci.”

Nov cikel
“Po zmagi La Decime, sem imel občutek, da se začenja nov cikel v klubu in da tudi sam potrebujem nekaj novega. Želel sem biti pošten do sebe in do klubom, zato sem dal vedeti kdaj je čas za slovo.”

Butragueño: “Bila je čast te imeti tukaj vsa ta leta”
“Gre z slovo igralca, ki del zgodovine našega kluba. Pet let profesionalizma in vložka, s čimer je bil vzor ostalim tako na, kot izven igrišča. Od prvega dne naprej je popolnoma razumel katere so vrednote biti igralec Real Madrida.”

“Xabi Alonso se je odločil, da začne novo poglavje v svojem življenju in klub želi to spoštovati. Čast in privilegij je bi, da smo te imeli tukaj vsa ta leta. Želimo ti vse najboljše in veš, da je tukaj vedno tvoj dom. Tvoj spomin bo ostal v srcih vseh navijačev Real Madrida.”