X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid proti Atléticu že sedmič v letu 2014

Real Madrid bo v soboto igral svojo sedmo tekmo proti Atléticu v letu 2014, s čimer bo letošnje leto postalo leto, v katerem smo bili priča največ mestnim derbijem v zgodovini. Beli so letos do sedaj zabeležili 3 zmage, 2 remija in en sam poraz. Prvi derbi serije je bil 5. februarja, ko je Real Madrid zmagal s 3-0 v polfinalu Copa del Rey. Na teh šestih derbijih v letu 2014 pa so beli zabili 12 golov in jih prejeli le 5.

Poleg dveh tekem v španskem kraljevem pokalu, sta ekipi odigrali še en derbi v španskem prvenstvu, dva v španskem superpokalu in seveda v finalu Lige prvakov. Beli so v Lizboni z zmago 4-1 osvojili svoj jubilejni naslov, v finalu v katerem sta sploh prvič v zgodovini Lige prvakov zaigrala dva kluba iz istega mesta.

Prejšnji rekord
Pred letom 2014 sta kluba odigrala največ pet derbijev enem koledarskem letu in sicer je bilo to v letih 1989, 1980, 1964 in 1959. Če štejemo pa še staro regionalno prvenstvo, pa sta kluba med seboj prav tako odigrala 5 dervijev še leta 1928 in 1929.