X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ancelotti

Carlo Ancelotti je odgovarjal na vprašanja novinarjev na tiskovni konferenci. Govoril je o prihajajočem derbiju proti Atleticu Madridu na Santiagu Bernabeu. “Hočemo odigrati dobro tekmo in ponovno začeti igrati intenzivno, tako kot to normalno počnemo. Vsaka ekipa ima svoj stil igre in vsaka ima svoje kakovostne igralce in  za nas je najboljše da smo na igrišču odigramo kakor znamo. Naši navijači bodo ključni, ker bo tekma napeta in  to da igramo doma je naša prednost.”

“Prve postave ne bom razkril saj imam še nekaj dvomov. Moramo pozabiti kaj se je zgodilo na Anoeti. Dobili smo dobro lekcijo. Dobro smo igrali 30 minut, ampak, da premagamo Atletico moramo dobro odigrati 90 minut in ne smemo delati ekipnih in posameznih napak kot smo to storili na Anoeti. Imamo dobro osnovo na tistih odličnih 30 minut. Analizirali smo tekmo in poskusili bomo, da bo jutri drugače.”

Iskanje ravnovesja

“Igralcev ne bomo postavljali na drugačne položaje. Ravnovesje bomo poskušali doseči s stilom in filozofijo, ki nam je prinesla že veliko dobrih rezultatov. Prepričani smo, da ga bomo hitro našli. V zadnjem delu lanske sezone smo se branili s sistemom 4-4-2. Tako bomo poskusili tudi zdaj in ne bomo spreminjali sistema. Ravnovesje pomeni da je ekipa sposobna dobo igrali v obrambi in napadu.”

“Atletico ni agresivna ekipa. Imajo svoj stil igre, ki je intenziven. Nogomet ni igra za majhne punčke; je igra za moške. Njihov stil igre jim je prinesel uspehe. Jutri se bosta spopadla dva različna stila igre in videli bomo kateri bo zmagal.”

Atletico kot ekipa ljudstva

“Vse ekipe imajo navijače po svetu. Ni pomembno katera ekipa je boljša v kapitalu, važno je kdo je najboljši na koncu sezone. Oni so bili najboljši v ligi, mi pa v Evropi.”

Povratek Cristiana Ronalda

“Ta teden je dobro treniral in je v optimalni kondiciji. Nima nobenih težav. On igra ko je pripravljen, brez tveganja za kakšno poškodbo. Imel je nekaj manjših težav, ampak njegove predstave v zadnjih sezonah so bile odlične saj je zadel veliko golov.”

“Ne gre za nobeno kronično poškodbo. Lansko leto je imel težave s kolenom, ampak to je zdaj mimo. V tej sezoni pa ima težave z mišico. Mora delati pazljivo kot vsi igralci, ampak v tem je on številka ena.”

Popolno zaupanje v Casillasa

“Vanj nikoli nisem izgubil zaupanja. Danes mu moramo čestitati za njegovo obletnico v Real Madridu in mu zaželeti srečo v prihodnosti. Vedno je imel naše zaupanje.”

Prihod Chicharita

“Veseli smo, ne samo zato ker je dober igralec, ampak, ker je tudi pozitivna oseba z veliko željo da dobro igra. Tudi sam je vesel, da je tukaj in mislim, da nam bo zelo pomagal. Tekme ne bo začel bo pa uporaben.”

“Je drugačen igralec od Karima. Benzema igra pomembno vlogo v ekipi in pomaga vezistom. Chicharito pa igra bolj v napadu in je zelo dober v prihajanju za obrambno liniji.”

Razvoj Jamesa

“Ne bo veliko razlike od tega kar je počel lansko leto. Prišel je v novo ekipo in rabi čas, da se privadi. Zadovoljen sem s tem kar je naredil v tem času. Vsak začetek je težak ampak mislim da se bo izboljšal in pozitivno pripomogel k ekipi.”