X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 5-1 Basel

photobucket.com

Avto gol Suchýa, kot tudi goli Bala, Cristiana Ronalda, Jamesa in Benzemaja so prinesli zmago Reala na prvi tekmi skupinskega dela Lige pravkov proti Baslu. Real Madrid je tako imel najboljši možni začetek na poti do obranitve naslova v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. beli so bili odlični v zaključkih akcij in odločili dvome o zmagovalcu po vsega pol ure igre ter tako sedaj zasedajo vrh skupine B.

Branilci naslova so odločno začeli in prevzeli pobudo, saj so si čim prej želeli zadovoljiti želje navijačev. V 14. minuti so povedli z avtogolom Mareka Suchyja, potem ko je žogo z desne strani pred vrata poslal Nachov, ki je začel tekmo v prvi postavi. Kljub temu pa to ni bila prva možnost Real Madrida za gol, potem ko sta pred tem posusila že Modrić in Cristiano Ronaldo. A s tem tekma še ni bila odločena in Real si je želel še več. Modrić je v 26. minuti poskrbel, da je moral gostujoči vratar Vaclíck pokazati vso svoje znanje, potem ko je Hrvat poskusil s strelom od daleč. Ob enem pa je bil to tudi začetek pritiska, ki se je končal s tremi doseženimi goli Reala. V 30. minuti je Modrič po kombinaciji z Ronaldom lepo zaposlil Garetha Bala, Valižan je stekel pred Vaclíka, poslal žogo preko njega in jo nato le še potisnil v gol. Dve minuti zatem je Cristiano Ronaldo tako rekoč že odločil tekmo po podaji Bala z desne strani. Real je v 37. minuti že vodil s 4-0, med strelce se je vpisal James Rodríguez. Vaclik je še nekako zaustavil poizkus Karima Benzemaja, a je nato delo dokončal Kolumbijec. Kljub temu, pa je gostom uspelo zaustaviti nalet domačinov z golo, ki ga je dosegel Gonzalez po hitrem protinapadu.

V nadaljevanju so galaktiki še naprej vršili pritisk na tekmeca, imeli nekaj lepih priložnosti za povišanje vodstva, a mreža tekmeca se ni zatresla. Tudi gostje niso bili brez priložnosti, potem ko je v 67. minuti Iker Casillas fantastično ubranil strel Gonzalezu, ki je prišel sam pred vratarja belega baleta, V 76. minuti pa je Fabian Schär z roba kazenskega prostora zadel vratnico. Le tri minute kasneje je na stadionu Santiago Bernabeu odjeknila petarda. Nekaj podaj sta si izmenjala Ronaldo in Benzema, Francoz pa je lepo akcijo zaključil še z lepšim strelom pod prečko.S tem golom je Real sicer postal prvi klub v zgodovini, ki je v evropskih tekmovanjih dosegel 1000 golov. 5-1 je bil tudi končni izid na Santiago Bernabeu.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)
Real Madrid 5-1 Basel
Suchy 14./ag, Bale 30., Ronaldo 32., James Rodriguez 37., Benzema 79.; Gonzalez 38.

Real Madrid: Casillas, Marcelo, Nacho, Ramos (66./Varane), Pepe, Bale, Modrić (74./Illarramendi), Kroos, Rodríguez, Ronaldo, Benzema (82./Hernandez).

Basel: Vaclik, Schär, Samuel (64./Kakitani), Suchy, F. Frei (83./Delgado), Elneny, Safari, Xhaka, Streller (73./Embolo), Gonzalez, Zuffi.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com