X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Deportivo La Coruña 2-8 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je na gostovanju v La Coruñi pri Deportivu le pokazal, česa je sposoben v napadu (2:8). Na Riazorju so za kraljevi klub dosegli gole Cristiano Ronaldo (hat-trick), Bale (2), Chicharito (2) in James (1).

Tekma v torek proti Baslu na uvodni tekmi Lige prvakov je bila samo opozorilo. Tekma v La Coruñi je samo dokaz, da ekipa napreduje in da počasi začenja kazati kakovost, ki smo jo videli ob tem, ko je postala prvak Lige prvakov in španskega pokala Copa del Rey. Srečanje se je začelo z rahlo terensko premočjo Reala, vendar si gostje v uvodnih minutah niso priigrali konkretnejše priložnosti. V 12. minuti je do strela z glavo prišel Cristiano, a je meril točno v domačega vratarja Germána Luxa, malce kasneje pa je Real zapravil prvo 100% priložnost, ko je Bale po podaji Karima Benzemaja nastreljal domačega čuvaja mreže. V 29. minuti pa je Real le prišel do zasluženega vodstva. Po desni je prodrl Álvaro Arbeloa in poslal visok predložek v sredino, tam pa je Cristiano, ob gibanju nazaj, z glavo, z okrog 11 metrov, s prekrasno odmerjenim strelom matiral Luxa. Cristiano Ronaldo je tako dosegel gol še na edinem stadionu španskega prvoligaša, kjer v preteklosti še ni zatresel mreže nasprotnika. Sedem minut kasneje je Real podvojil prednost, tokrat je zablestel James Rodríguez. Po povratni podaji se je Kolumbijec 20 metrov od gola dobro obrnil in žogo s čudovitim strelom poslal v levi zgornji kot domačega gola. Pravi evrogol Kolumbijca za prvi gol v La Ligi, kjer je bil Lux povsem brez moči. Tekma je bila praktično že odločena v 40. minuti. Ob globinski žogi je Lux stekel daleč iz svojih vrat in podrl Benzemaja, do žoge je prišel Cristiano in ob prednosti glavnega sodnika z levico zadel prazno mrežo. Prvi polčas se je tako končal z visokim vodstvom Reala.

Drugi polčas je bolje začel Deportivo. Po strelu Cuence z glavo je žoga v kazenskem prostoru v roko zadela Sergia Ramosa in čeprav jo je imel ob telesu, je sodnik Pedro Jesus Perez Montero pokazal na belo točko, ki jo je zanesljivo izvedel Medunjanin. Ob rezultatu 3-1 so domači začutili svojo priložnost za preobrat, zato je na nalete domačih reagiral Carlo Ancelotti tako, da je Benzemaja zamenjal z Illarramendijem. Odpor domačih je bil dokončno zlomljen v 66. minuti. Marcelo je z globinsko podajo lepo zaposlil Bala, Valižan pa je iz težkega položaja s pomočjo vratnice ugnal Luxa za visokih 1-4. Nedolgo zatem je Bale izkoristil tudi lepo asistenco rezervista Isca in povišal na 1-5 s hladnokrvnim strelom, v 78. minuti pa je bilo že 1-6. Brazilec Sidnei se je poigraval pred svojimi vrati, žogo mu je ukradel spretni James in jo podal do Cristiana, ki se ni pustil dvakrat prositi in je dopolnil svoj hat-trick. V končnici so imeli domači nekaj priložnosti za ublažitev poraza, tako je Tochéju uspelo zadeti z glavo v 84. minuti. To je očitno podžgalo Chicharita, ki je vstopil le nekaj trenutkov pred tem. Najprej je po podaji Isca z izjemnim volejem povišal na 2-7 ter s tem dosegel svoj prvenec v belem dresu, nato pa je v sodnikovem dodatku postavil še končni izid (2-8) s pomočjo odboja od branilca.

Stadion: Riazor (La Coruña)
Sodnik: Pedro Jesus Perez Montero
Deportivo La Coruña 2-8 Real Madrid
Medunjanin 51./11-m, Toche 84.; Cristiano Ronaldo 29., 41., 78., James 36., Bale 66., 74., Hernandez 88., 93.

Deportivo: Lux, Laure, Sidnei, Diakite, Luisinho, Alex, Medunjanin, Juanfran (46./Juan Dominguez), Farina (74./Toche), Cuenca, Helder Postiga (46./Cavaleiro).

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Varane, Ramos, Marcelo, Modrić (71./Isco), Kroos, James Rodriguez, Bale (76./Hernandez), Benzema (59./Illarramendi), Cristiano Ronaldo.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com